【集思廣益】我係「光復紅土」遊行申請人,收到警方二十問

608 回覆
1171 Like 7 Dislike
巴打

後而有巴打po jor當年話冇不反對通知書都冇問題嘅根據

我覺得你小心自己唔好written 答禁實警方,廢時佢地可以捉住入你 mislead 或者 false representation

建議可以搵返政府近期新聞稿字句學政府廢問廢答
人地問a你講b
答左等於冇答咁去拖佢

https://www.info.gov.hk/gia/general/201906/16/P2019061600738.htm

如Q2

就公眾集會/遊行期間糾察的分工安排,本人十分重視。對於任何協助市民表達意見,展示香港文明、自由、開放、多元社會價值的安排均會予以考慮。

重視同考慮嘅字眼唔代表有action
咁會安全啲俾多啲彈性自己

另外有巴打提嘅 interim reply 都係政府行內慣常用嘅
都可考慮

加油
我地有權集會
唔撚洗答
我通知你我遊行
夠膽出反對通知囉
咁點解我地唔一直舉辦 29 人既遊行
全部都to be confrim
你通知左佢就得啦
法律好似係要求你通知佢
有冇法律巴確認下
20000人係你提出定警方9up?

根據警方數字
其實光復上水都係得4000人參加
警方係咪高估咗參加人數,佢點推斷
咪唔好批, 成班照出
根本都唔理有冇申請到架啦, 申唔申請到都係咁打人
都係睇到時有幾多人出黎, 班狗夠唔夠膽玩野咋嘛
但係民陣搞個D廿鳩幾萬人都唔洗答喎
香港警察含撚啦 屌你老母 扮傻
玩嘢姐,你無睇個八講乜咩
想向你呢次開刀 唔想批俾你
批唔批結果一樣架啦
學佢地叫阿婆仔行頭
阿狗你試下搞阿婆丫
d狗都唔敢搞街坊啦
難道想區區唔歡迎?
搞地區事務都玩嘢
你估下年d仆街
重有無得選啦
佢地先頭痛
一邊阿公同老闆
一邊飯票提供者
當然想你地自然死亡
唔游行最好
只因2,3線果d市民
學左返去真係出大事架
佢地一直好想學香港人
Windows Cortana 留名系統啟動,
請勿負評干擾運作。
你想遊完先做野丫
定係一黎就做野丫
Sir你自己諗諗佢啦
清係咪有個人資訊刪唔晒?
幾時維持秩序係市民做番
樓主可以答

已開po問
我覺得大部份問題都好正常, 可能係你份申請書太簡單或者太多問題, 似係引導緊你改返好份申請

例如你活動時間係唔係去到夜晚12點? 以我所知時間最多只可以去到夜晚11點, 之後會有嘈音管制問題

當然...有啲問題你都要小心答
政府,建制派開始on9 到玩掩耳盜鈴,唔比遊行只會令市民更反感,三,四百萬人上街不是夢!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞