【集思廣益】我係「光復紅土」遊行申請人,收到警方二十問

608 回覆
1171 Like 7 Dislike
條條都問如有,請詳述,如果全部都答沒有得唔得
認真係得兩題有意義:

估計人數減番去5000或以下,最好兩千。民陣都唔會講定有幾十萬人。
結束時間改番早,因為集會近民居佢可以話你有機會違犯噪音條例。

其他問題係多鳩餘
Push
封信冇話唔答唔得
阿蛇 逗埋你份人工啦
阿sir係咪唔想做野
講完
3. 所有糾察執勤時將會仿效香港警察,不會有任何記認,但的確具糾察身份
其實好似 6.16 咁,d 黑警只係協助分流、疏導根本就乜事都冇

Btw 搵光復上水班巴打幫手睇下點拆啦
笑L死
警犬真係社會垃圾之最
當年梁愛詩啲問答都有返啲水準
唔係全部遊花園廢話
依加比加超、鄭若驊直頭係垃圾
20 問你,我地咪反問番佢20問lo
成篇講到尾就係暗示樓主唔好搞 建議樓主盡量答,佢問你有無就咁答有or 無,唔使講多,要解釋咪寫下少少野解釋,真係唔識答就話將會separate submission,然後建議約個會再傾下之類,如果唔答佢就會大大聲話你唔答所以批唔到,話自己寫清楚你唔跟規矩
而家遊行要你批既咩?
721嘅和理非入嚟,你地係保護勇武嘅最後一道防線
https://lih.kg/1322165
集思廣益阿蛇20問

根據警察通例20章14條,"只要擬進行的工作不妨礙人員妥為保管委任證,警務人員在任何時候均須隨身攜帶委任證。便衣人員不論是否當值,在與巿民接觸和行使警察權力時,必須表明身分及出示委任證。在案發現場的便衣人員,須將委任證掛在顯眼的地方,讓人易於辨認其身分。"

1) 在過往多次集會中,警察沒有展示委任證,請問在日後集會/遊行,阿蛇如何保障示威者不受過於合理的武力對待? 請詳述。

2) 由於沒有委任證,阿蛇如何保障示威者不受冒警人士惡意傷害? 請詳述。

3) 阿sir 如何在執法其間,保障警隊聲譽? 請詳述。

4) 約二萬人的遊行,與二百萬人的遊行,警方安排人手會否不同。請詳細人手安排及工作內容。
1. 會,反建議狗認為需要多少糾察?
2. 會,會透過對講機,同糾察update每個位置情況和分配指示,事前也會有briefing
3. 會,會掛牌 (呢條問題on9)
4. 重覆 (2.)
5. 寫自己名和聯絡方法?
6. 自己答
7. 如人數太多,會提早出發
8. 東何文田配水庫遊樂場 / 土瓜環體育館 (改路線,紅磡碼頭附近無空地或體育場可以容納咁多人)
11. 唔柒嘈就唔叫遊行
12. 有糾察指示,以免遊行人士因不熟悉紅磡街道而離開大隊
13. 打擊罪案是警方責任,有無違法係由法庭判決
14. 無得駁,時間改早少少

去問下民陣點填?
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞