[新歌 <偷情的禮儀>] 謝安琪討論區 (7) 香港加油

1001 回覆
34 Like 48 Dislike
咁多miles 換機票好過啦
要近距離見Kay不如去歌迷會活動
「寫一些作品出來希望人去思考,促成所謂的『醒覺』,即是起碼我篤吓佢,佢會郁一郁,諗下吓嘢咁」
「我覺得好多人都已經醒了,不需要再靠我的音樂去篤醒佢」。再者,他認為流行曲長度和格式所限,難作深入討論,「而我眼見大家已經討論緊一些更深入的事情。我覺得我不需要再做這些歌,或者這不是最有效的方法了」。
Kay 都講過佢哋既定位係「醒覺」,唔係鼓勵人做啲咩

當大家都醒哂,佢哋嘅團隊反而無左方向
岩既 不過我唔係歌迷會
冇出過聲都比人批鬥 痴線
其實我都想知而家仲入唔入到會?
因為google過得個facebook page
屌miss左
之後實有機會 除非佢又收山啫
https://youtu.be/GCiXSZr3b8E
《偷情的禮儀》MV
Kay好靚
D mv愈黎愈hea
好靚
//每一個環節,每一個細節 Kay 的團隊都想盡善盡美,很想呈現很多質感給大家,想要給大家有別一貫色彩繽紛、好喧鬧、好熱鬧、好金光璀燦、好華麗的紅館演唱會體驗。她更謂單是歌單也花了她 自己 3 個月時間構思,慢慢跟 Juno、音樂總監蔡德才、梁基爵,監製和導演康家俊和布耀輝討論、微調,最後發現大家都認為 Kay 所構思的歌單和整個概念是很成立的,她臉上流露出滿足的表情,似在告訴大家 “Kay isn’t me… but still me.”,大家自行參透。//

Kkbox 訪問,死左link
音樂總監同導演
個mv
買咗頭場
好驚會變咗流行經典五十年,係咁唱人地嘅歌,少少冇所謂,但係希望大部分係自己歌啦
有41件春卷負皮
個音樂班底好犀利
聽佢 kkbox 個訪問都有小小驚

又驚係音樂劇咁
幾好聽 重點係kaybb好索
希望會唱多啲slowness、你們的幸福同kontinue嘅歌
Juno 既 style 真係好驚出事
呢首好好聽 唔知點解電台唔like
不嬲電台like唔like同好唔好聽冇關係
睇quota咋嘛
kay連冠軍歌都未有 何來quota可言
暗黃文匯之友已經準備三冠
算啦 舊年拎左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞