[新歌 <偷情的禮儀>] 謝安琪討論區 (7) 香港加油

1001 回覆
34 Like 48 Dislike
我都係咁諗
不過而家卡就碌咗但又收唔到任何confirmation個感覺好不安
唯有諗如果Juno唔叫Kay復出 可能佢而家仲未回歸樂壇
所以而家既歌當係bonus
不過老實講我無以前咁鍾意佢
其實juno自己以前都唱好多另類非情歌
唔知點解要kay唱就唱離地情歌
有冇人8/8買完飛仲未收到email
Urbtix 好濕鳩 有 d 唔會出 email
我鄭秀文打上去問 佢話無出過 email 俾我🤡
咁點解決
到時照拎張信用卡上去拎飛就得?
佢話有紀錄就得 跟住話會 send email 俾我
咁我都打去問下先唔該曬
曾經我都好鍾意kay 今年佢拎女金 我係連登post係咁留言支持 我相信好多人唔係要你開曬聲咁支持 只係好希望你可以暗示下 但你依家post埋啲宣傳story依家我都唔知講咩好了 希望謝安琪你睇到既話 諗下你唱過既最好的時刻 雞蛋與羔羊 家明 獨家村 你們的幸福
其實kay點解咁驚表態?
轉黑色icon都唔叫暗示?
張繼聰巴都講過了,係幻國要求佢剩係po工作野
你就當做係幻國滅佢聲吧
問心個句 點解佢之前會咁得愛戴 就係因為佢關心社會個形象 今次仲大件事個佔中 去到呢一刻真係轉個icon就算? 呢個真係以前既kay咩 真係我地鍾意既謝安琪咩?
To kay: 難及你沒原則 犧牲那初衷 隨舊情斷送
如果佢沒原則就連黑icon都唔轉 去左做護旗手啦
有口難言 真係好好受咩
當然佢可以做多啲就更好
其實可唔可以唔好再不斷叫Kay出聲點點點
事情發展到依家,佢出聲對成件事根本無幫助
甚至依家會比人話馬後炮Tim

其實一早轉左黑icon,已經係好明顯表達左立場同取向

民主從來都唔應該逼人跟自己果套黎行支持方式有好多種,只要知道對方係同路人,就應該互相尊重大家支持既方式囉
愈奉獻得到結局愈殘酷
教我為免傷勢再會變更槽 圍牆變更高
圍住要自己的去路 防護罩終變成墳墓
將根本的我葬下去 獨自老
...
要怎麼的上路 祈望一天我能知道
讓我忍痛一刀就這麼兩斷
點解而家啲人可以話春卷暗黃嘅唔係文匯之友咩
因為佢佔中果排fb轉左做黃絲帶,但比大陸人屌到del左
之後佢d fans就不斷吹佢係黃絲
演變埋依家既暗黃
kay果張仲響度
曬鳩氣,佢地d人永遠都嚴人寬己架啦
自己偶像唔出聲好地地,人地個d唔出聲就話想賺人仔所以唔出聲
又唔諗下首祖國兒女
笑撚到我仆街 文匯之友 祖國兒女 都可以係黃 呃勁多正皮

Kay受壓力 唔講D乜 就話係藍 好波
講到14年嗰陣個叔仔唔存在咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞