[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (39)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我室內影人多,所以要2875,另外依家假期買有50.8送,發覺唔太慢對焦,係吵

just got the T2875 last night and have a casual test (a7iii)
quite sharp
love it
原本考慮a6400, 不過最後都決定上 a7 lll + 24 - 70mm F4 ZA玩住先
第2支鏡會買定焦大光圈, 不過未有target住
想問買機送既SEL50F18F如何? 攞完直接放定是留來玩下都ok?
還有你們通常用邊個軟件細執相, raw to jpeg? (不打算用PS or LR)
photolemur 好唔好?
more
2470Z
我留來玩住先,我影相多,如果用會用lightroom,不過少執,一邊raw for storage 一邊jpg for sharing
我呢排都煩惱緊入唔入1635/4 , 見二手只係6K 就心郁郁啦

但又想一步到位買gm , 但14k 真係好貴
存緊錢
我換A73 前都係用A6000

之後就入左24-105/4 同50.8

依家送埋50.8 就好抵買
想分期.......
支50.8 好冇用?
都係,買完可以放返出去
分期就要16k
打上去CARD CENTER
下, 呢枝唔好咩?
諗住唔是好貴唔會好重用住先
2875 好過喇
呢支好 邊有人會買2875
正正是4,2.8當然正,但我窮j寧願買多枝鏡玩
價錢差1倍?
接近,鏡我前兩日入定的,好似77咁上下,差少少唔諗二手喇
77 是水貨? 加埋B+W 又8K 下樓,二手6K 已包B+w 好似抵啲 雖然無保
用緊A73 想室內拍片,用邊款鏡頭好?

主要拍人做運動,例如健身/團體班。
邊度買有50.8送?
我見price.com $12xxx body 係咪呢個價就冇得送?

同埋高出35.8會唔會有用過50.8?
連鎖店一定有,細鋪抽起唔奇。
樓上巴打14k係現金價黎 要分期上次問過都要15990
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞