[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (39)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
A7ii 等 A7iv算
.2鏡有sigma做

btw 有r3冇乜必要上到r4嘅 除非真係好想聞相
今次起碼冇r2同r3嘅分別咁大
+1
遲早放架啦,真係唔重咩
8k 同多18mp wo....
real time eye af video 先顛

唔知個touch mon 係咪仲係touch 完對焦,要再按快門先影到相咁白痴
200-600再crop 到20mp = 1200 mm
今次r4佢地個目標應該係追求頂級ff果班發燒友多
普通用家應該都係睇性價比入r3/3多
拍片嘅用家會狗衝佢 s系列應該名存實亡咗
siii我估內錄raw 10bit 444
大法乜都有可能
唔搞咁多,兩條路二選一
但剛出r4,個價應該有大郁動,但又要九月,我屌
屌 影自己隻狗又有藉口
S iii呢?諗住成條S line唔再出?
窮撚表示而家A7 iii係咪好不智
Sony又當Canon同Nikon狗咁撚

繼續玩部A7III算
過多排睇吓a73個價點先
好似無8k video

https://www.sonyalpharumors.com/press-text-sony-introduces-high-resolution-alpha-7r-iv-camera-with-worlds-first-61-0-mp-back-illuminated-full-frame-image-sensor/

仲有:
1lb 7.5 oz with battery & memory card (~666g)
up to 670 still images using LCD monitor,or 530 images with EVF
大大把車落去塊臉度
Sony應該心諗:垃圾就咪撚出啦!

好似落後咗好多年咁
對婚攝,15級dynamic range 真是以後測光測個天就得,點都推得返前景個人出來,對吧?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞