[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (39)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
1635gm 都慢慢跌緊價
b40 同 55.8 掙扎緊,兩支焦段同光圈都接近,但個價差3千銀
我之前係左睇右睇買左55.8 之後先發現鏡係好鏡不過自己周不時唔會用依個焦段
去食飯想坐係度影下野食已經fail
想影人又係發現唔太識玩55

我是否應該等佢出35.2果陣接人貨換枝35.4
B40好大碌喎 但係仲貴啲?
same bro
之前買過55
用左一個月都無因為唔岩用 個焦段窄左
我都想睇下枝35.2係咩料
35mm好多情況下用到
唯獨無壓景 有需要就補枝85
而家開心使用35.4
準備放1635 z 入1728,琴日落左訂。9 月先有
Sony公佈左 tough M series SD card
Write speed 快左喎
緊係一步到位上G
唔同焦距唔可以直接比較
2支都是好野

b40 較可取是0.24m最近對焦距離,但光圈會縮
55 的話,沒記錯好似要0.5m左右
Tough M 150MB write
已經快過3代機嘅write speed
最重要係電腦讀張卡嘅速度
同埋玩得tough就預佢再戰十年
早買早享受 我地唔會知sony幾時減價
如果肯定佢會減價就係佢話出新一代機果陣就一定會減
所以其實你睇到啱價就入得
鏡頭會唔會減價架?
下下諗到最平最抵買果陣
你已經影少好多相
當你半年前想買
到而家都未買
中間幾多相影唔到
已經唔係錢同平唔平解決得到
早買早享受
唔會9月先有,起碼11月打後,因為中間好多人都有訂
除左第一水7月同二水8月有
9月打後係按落訂時間先後派貨
罪大多數都係做活動送現金券當減價
lm
有無巴打知35 1.8 幾時有得訂同派貨
遲啲去旅行唔知趕唔趕得切
琴日落訂唔知係味第二水
第三呀
第一同第二好少貨,首日預訂唔夠十幾分鐘就無哂
而家全部都係9月後 按購買時間派 而家買 好大機會11月後 你order no幾多
上次同人吹水都係咁講 佢仲補多句 你影咁耐點都有十張八張靚相 利申:R3一出即買
我都係
但買左返黎真係影左好多相
未換前用A7一代 差好遠
幾時買唔係問題 買左返黎擺係度先唔值
A7iii本身長用緊24105
黎緊想影星睇緊laowa支15mm F2
諗諗下如果平時只係行山或者旅行影景既話,都可以用呢支廣角影,咁支24105係咪可以唔洗帶?
旅行點都帶24-105
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞