[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (39)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
最後決定r2或r3,今日已入左枝1635f4

睇規格拍片4k vs5k,對比點差四百個

好難....好難......
唔係實準
好似你咁影白色背景一定話爆光
影夜景先用
not wait r4?
你咁問有冇理過我這種食物鏈底層人士的感受
咁出左4買3啦sosad
到時街價可能15000
出R4部R3可能會跌多少少
yes
iPad pro真係相機良伴,完全支援RAW,影完相可用Lightroom執完就可即上cloud,拍片就有lumafusion剪片
都係早買早享受 遲買平幾舊 等到就等
唔影動態野兩者畫入raw質無分別
r2 有apps 好用好多
但慢,快無電
用緊a72,想買閃光燈,godox v1買唔買得過?
多謝巴打
影片方面呢? 我用緊A6500 , 剛見到下圖咁樣
sony 新個個card reader 係MRW-W3?
片有touch mon 對焦到已經差好撚遠

畫質其實都係開super 35 最好
本來頭先已決r2,刨左兩個鐘片
a6500既片拍出黎靚好多下.....
都係要揀相靚定片靚,屌
A6500 SURE WIN
相R2就靚少少
如果係A6500換R2就唔值喇
我買a7iii都係貪佢個slog2 HLG 3同Cine 4
z6有prores raw係勁 不過需要用到我都會用返fs5ii
1728 25拎鏡揮手區
係呀 不過未出
你真咪真係咁專去拍片先?如果唔係 唔洗點考慮

其實你係youtube求其搵下人地真係用rii拍出黎嘅片(唔係review/test嘅片)
如果你睇完之後係會睇得出佢條片畫質唔靚先再煩依個問題啦
3/r3啦,dun think a6500
其實就咁講直出video
z6 都靚d, 尤其其焦仲好
不過有bug, 錄得耐會死機save 唔到

fs5 ii 兩部機加埋都買唔到一部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞