[明燈] 恆指慢慢上升

558 回覆
119 Like 22 Dislike
其實睇錯市有幾出奇
最緊要知道邊度出錯
我由第一日開post都話自己係老散
從來無認話係咩投資專家

同埋至少我睇錯夠膽認
下下怕睇錯就講一個range出黎交貨
咁有乜意思呢
屌貼乜撚嘢倉呀
以事論事
有唔同意嘅地方咪拎出黎傾囉
咁先有討論價值
如果唔係,咪一齊放長雙眼睇下個市點發展囉
樓主又唔係話自己實中
block 左佢耳根清靜哂
x2, 唔撚駛煩.
本來討論區就係比大家討論
啱睇就睇唔啱睇就下個post
係唔明點解討論到咁上下硬係要分高下
到最後不歡而散

我都係想睇下post姐

網上卧虎藏龍,人上有人
尊重大家發表權利
希望見到多d高手出post
和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同說話之餘,而又互相尊重。( Ref. 天與地)
下下要人貼倉先證明果個人講既野係真定假,到底係咩思維
要做假既,咁曬時間係度覆你地
我唔貼倉係唔想你地唔去分析就係度跟倉all in
每個人都應該對自己既投決定負責
到睇錯左既時候就將個責任推比其他人,覺得唔係自己錯
咁諗既話,你永遠都係一個失敗者
支持你呀清
挽留
之後唔會開新post ga la
Target 到左我會消失
太曬時間去回覆1d無謂既言論
至於blogger可能會不定時更新下
挽留
已bkmark yr blog, 一秒鐘時間都唔需要浪費係d無謂人身上
小弟之前都做過2次有關HSI 既分析
命中率黎講就50/50啦
https://lihkg.com/thread/767023/page/1
https://lihkg.com/thread/939811/page/1
今次再做分析,上次bin 唔到c ,今次你地又有機會啦

1. 跌至26500,有見底跡象
2. 大幅拉升,成交不大是因為smart money不想驚動太多人注意
3. 跌至 point 1 底位,嘗試底部支持位。即日拉升表示支持位力度足夠
4. 裂口拉升, 不過成交有d 大
5. 跌至裂口底後反彈,表示大市支持力度足夠
6. 28000水位支持力度仍然足夠

[url][/url]
目標依舊不變:31800

唯一有小小隱憂就係紅色圓圈位置有機會型成島頂
詳細內容可以自己去blogger睇
想請教,喺你blog入邊所分享既錯誤總結,其中以下兩點,想睇吓有無具體少少既例子:

3. 資金管理太差及期貨部位太大 (呢度係指投放落期指既比重相對太高?)
5. 利用交易系統找出主觀性分析,將自己的分析合理化 (有無具體例子分享吓。)

你既命中率50/50都幾謙,用目標價嚟定成功失敗。抽番出嚟睇,由你出post嗰時既call/put position,到出另一個post既時候,全部中曬Trend。咁計你係100%命中率。雖然係兩次抽作。

請多多分享。感謝。
3. 係,我當時100%期貨,每日上落都幾萬蚊
5.簡單例子:如果係升市,但純粹自己認為係跌市會不停去畫下降軌去證明係跌市
簡單d講就係死牛一邊頸,無客觀分析

寫咁春多野, 咪又係垃圾
差不多見返286.
我咁上下沽咗
咁準備比人夾死

最後無事
班連登無性嫁
準備比人狙擊了
達哥就是一例子
大跌市
睇31800
小朋友戒奶未?
binc個班分分鐘兩個月後比人倒bin 利申9up
28100牛......
準備再低開
好彩樓主醒 見到唔對路一個禮拜前已著左草先
睇錯市唔緊要 但講到唔跟佢正傻豬 同佢對賭就要輸錢 真係笑大人個口
仲未吸收到沒事兒教訓? 定係樓主就係沒事兒分身?

利申: 雖然我一直睇跌 但都堅持唔到走左熊
stocktraderjl.blogspot.com
一齊上樓主blog學下smart money點樣係280樓上入市啦
今日大跌一千點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞