[明燈] 恆指慢慢上升

558 回覆
119 Like 22 Dislike
Lm
中d唔中d
咪姐係你9up
明燈係要全部反向
股神係要全部估中
你兩樣都唔係
so?
做咩無啦啦變嘈交Post...

唔好互屌啦,實有人睇上睇下架啦...
一直都有睇開
支持樓主出多啲post
唔係睇上睇下問題
佢地對人唔對事
其實樓主係blog到分享就好
係明針對
由呢個post 開始,如果負評數大於正評數既話
我會尊重主流意見,唔再出post或任何回覆
去或留由你地決定la
放心,係blogger share 既野一定會多過呢個post
由佢地屌啦
睇名都認得有d係喺樓post搵人鳩屌果班黎
想問下咩叫smart money
樓主成日提到呢個term

係咩意思?又點樣分辨呢?
Smart money is the capital that is being controlled by institutional investors, market mavens, central banks, funds, and other financial professionals. Smart money was originally a gambling term that referred to the wagers made by gamblers with a track record of success.
Ref: https://www.investopedia.com/terms/s/smart-money.asp
樓主小心 上面條友真心好燈
痴線佬 追擊到黎呢到
巴菲特都唔會全部中,你對股神定義似乎同啲傻仔冇分別
唔洗理佢地
佢地雞蛋裡挑骨頭
正如nba球星罰球命中率 都冇100% 命中
真係on9仔 巴菲特可以直接介入間公司管理層 令到佢次次都估中
點睇佢自己後悔遲買AMAZON
點睇人地次次最尾都賺到錢
睇下佢持有既KHC令到佢而家蝕緊幾多億美元
點睇佢好多年前話比特幣價值為零?
好地地一個share post變左駡戰
想請教,喺你blog入邊所分享既錯誤總結,其中以下兩點,想睇吓有無具體少少既例子:

3. 資金管理太差及期貨部位太大 (呢度係指投放落期指既比重相對太高?)
5. 利用交易系統找出主觀性分析,將自己的分析合理化 (有無具體例子分享吓。)

你既命中率50/50都幾謙,用目標價嚟定成功失敗。抽番出嚟睇,由你出post嗰時既call/put position,到出另一個post既時候,全部中曬Trend。咁計你係100%命中率。雖然係兩次抽作。

請多多分享。感謝。
可能我令佢輸錢呱
定係自己係股市輸左好多錢,覺得好唔gur 要搵人出氣?
其實覺得我講野串可以唔洗睇我既post
我無義務去教你地去投機
只係嘗試啓發你地去學同埋只想證明自己既技術有幾多料
當然有料既Ching 教返我轉頭仲開心
但下下要人貼倉貼資產先叫有料?
不如開埋銀行戶口話比你聽有幾多錢好無?
覺得我係老千真係可以block 左我咪係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞