[明燈] 恆指慢慢上升

558 回覆
119 Like 22 Dislike
Smart money😂
根本就係賭博論
同埋根本無回過30000點,根本純粹26000-28500咁遊走,都唔中
香港經濟已經下行,加上香港之前幾年升到30000萬點都係中國熱錢
而家中國俾人打到咁,而家仲未跌都係國家隊硬撐
但而家失業率增高,製造業PMI跌至50%以下
而家大把債又還唔起要銀行硬食,房地產又係咁破產,出口貨品又下跌
而家TRUMP一下再打落去加稅
真係應驗所謂理論係賭博論,根本無市場分析又成
仲有人地日經跌到而家返黎都要用晒十幾年先慢慢回返上黎,仲要未回到頂,加上自身又借好多錢,國家年青意慾低完全無出路,都唔知有幾多年走出困境
香港咁既情況,如果持續惡化根本嚴重過日本,中國一日唔跪低,遲早都因為中國問題咩都食晒,國家隊撐唔住,到時真係咩都無,有係唔知幾時返到黎
一夜之間變stupid money
可以證明根本唔係smart money入貨
唔洗證明 信個個都on9
煙花17年尾先放過一次 照計冇咁密
樓主好野 可以賴浸浸出招
樓主連日本海潚都預測到
浸浸未夠班跟樓主挽鞋
樓主快啲出黎調整預測
又轉番22000啦
唔係你啲fan屎會好失望
smart money = 樓主money
比你燈死
不分代 不割蓆
分析
呢個post: 19日前開

鞭屍的留言: 今日

唔知以為班友上星期留定言踩場,原來都係無料到花生友
到見到31000 已經可以上一頁
一早係上個Post我已經質疑佢個睇法
問佢點解咁睇又唔肯講 叫我地唔好抄功課喎
借個POST黎討論下會跌到邊好過
我睇今浪會去260 有機會今個月到
討論下支那會點應對trump爺好過啦
即刻跪玻璃買返野定企硬由佢加稅

今次10%真係好少
政治市無得包拗頸
但巴打點睇上年打得咁勁跌到2幻4,今年上得返3幻點,又再加稅跌完又上返2幻9,部分股都上到歷史高位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞