《德魯納酒店》

1001 回覆
144 Like 35 Dislike
賢重走果段最傷心 呢集係幾感人
又話金秀賢會客串冇呀
有冇睇架你 片尾彩頭blue moon
鴨店老闆
... 有幕咁的野咩 睇多次先
唔止韓劇跟得快 自家節目都高質
老實講呢個尾算係埋得幾好
至少要交代既都交代晒
最sad係IU自己送晒陪伴住自己咁多年既職員
自己又回望返以前既回億
呢套劇真係睇iu同青明最有feel
係片尾出左十秒
一播another day真係喊左

個尾係幾好 不過個個都要離別
好sad
賢美過左身聽到賢重叫佢果陣 即刻叫오라버니 笑住行出門果一幕就喊左
冇錯 iu回頭一笑個下完就剛剛好啦
【德魯納酒店】

從洪氏姐妹的採訪中選了我覺得重要的來分享~🌙

對於結局,洪氏姐妹表示:「並非開放式結局,兩人的羅曼史,因從見面時起就註定要離別,所以最後的畫面是具燦星的幻想。雖然不在,但若能將之視為那種美麗的幻想戲就好了。只是展示『未來總有一天會來吧?』,並非結論。從一開始就沒有硬著頭皮寫happy ending的想法。在《德魯納酒店》的世界觀中,我們認為這是最恰當的結局。」

關於張滿月一角,雖然不是看著演員塑造角色,但在選角過程中,浮現若非李知恩就無法進行下去的想法。張滿月擁有的感性,是可以由名為李知恩的演員所填滿。在《我的大叔》中展現的悲傷演技穩定地做得很好,身為歌手IU在舞台上也十分有魅力,認為能消化張滿月這個角色的20代女演員就是李知恩了。

因金秀賢的特別出演使觀眾期待是否有第二季,但洪氏姐妹表示目前並無計劃,藍月酒店的出現僅是代表酒店的經營將繼續持續下去。

source :韓劇經典語錄facebook

btw 咁岩金秀賢既fans 名kmoon 又係同月亮有關
千奇咪搞第二季呀唔該你
就算有極其量都係同一個世界觀嘅獨立故事
如果真係金秀賢/轉做男社長咁只會變返普通霸氣總裁戲路
屌你老未 牙燦星真係好撚慘
啱呀,呢啲一季就夠,寧願佢出第2套IU呂珍九再做CP
利申呢套集集都睇足,冇飛過
搞到iu好似毒撚性格咁 對佢好少少即刻沉船
應該話係命運囉 呂珍九係唯一一個可以睇到佢既過去 一步一步幫佢解開心結既人 之後兩個又係相處耐左建立到感情
呢張相消失果下真係好sad 雖然又未去到會喊既程度 但完全有果種真係完了既感覺 得返燦盛自己去記住呢段回憶 就好似以前既滿月咁

我都覺得無最尾幻想果幕好d
sad ending
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞