《德魯納酒店》

1001 回覆
144 Like 35 Dislike
你都不孤單
我睇完德魯納先覺得佢靚仔
我好鐘意佢呢套劇個頭
幾襯佢
佢係史劇到可以大放異彩
但係一到現代劇就好似三魂唔見七魄咁 成個角色淡茂茂
但又唔係齋讀台詞 係就係有感情 不過硬係冇味道
可能係劇入面淨係用敬語 或者個角色本來就係要咁樣解讀
我反而麻麻地呢個頭 XD
但真心覺得佢演得好
細節位做得好好
我最鍾意12集佢同滿月鬧交果場
13集滿月話要除佢衫果下反攻好正

🙊
演技唔差
係同IU差少少火花
冇咩情侶感覺
佢地係花絮個d片好有情侶feel
我咁講啦,燦盛一開始就無諗過喊,但喺佢再睇到巴士廣告係滿月最鍾意既明星時候,嗰種記憶太深刻啦。 一開始表面雖然扮住唔喊但實際心入面已經開始擔心,不安,害怕滿月唔會再返黎,同高清明離開抌低佢自己一個既嗰種心情你應該都感覺到。 一直抑壓着嘅情緒一下子爆發出嚟,本身自尊心咁強既佢當然就唔會喊到成個細路咁。可能你覺得呂珍九喊得好核突,場戲一啲都唔真,但我反而覺得佢就做得最真,果種喊得無聲,心痛,嗚咽,完全表達到當時燦盛既情緒出嚟,咁樣先至最令觀眾刻骨銘心。
好想滿月同清明樹下做END 真相大白果段回憶真係睇到想喊
食年糕要食埋耳環嗰段都幾可愛
如果15,16集會講埋麻姑點解會揀燦盛就好
仲有3粒花係具燦盛個心到
我覺得呂珍九演得好好,韓網對套劇全部都係讚
不過仲有好多劇情都未交代,希望唔好爛尾
聽完佢咁講
再望住滿月回頭
興奮到差啲瞓唔著
其實呂珍九d戲都唔係好差姐
又要等一個禮拜好難忍
今集成日暗示燦星上世應該同滿月有緣先會咁
唔通上世係一開頭執左滿月包頭果條巾果個人?
唔估喇唔想諗喇
今個星期自然會知
我覺得青明上左燦盛身,滿月鬆開手,望住佢時
呂珍九回望個眼神好好戲,個眼神好似有千言萬語咁
青明等左千年先可以真相大白,用人樣見滿月
滿月:我放低左啦,你都適可而止啦

其實呂珍九最尾喊呢幕 同大叔知安有一幕(好似喺條橋上面)無啦啦自己爆喊一樣 我覺得2個都係喊得太誇 無啦啦大聲喊真係好易出戲 反而桑切斯唔係喊得好勁 但個個都feel到果種傷感 呢種喊更加傳神

btw 雖然鬼怪既內容已經忘記得7788 但呢段開始覺得有啲似孔劉去左雪山之後搵返金高銀咁 其實14集開始已經覺得有要準備爛尾了的感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞