[7月新番] 魔禁外傳「科學一方通行」

400 回覆
22 Like 7 Dislike
安排左aqua同當麻打過
(唔關1方事, 應該唔算劇透?)

第1次係地下都市到打, 水哥贏9條街但冇殺,
懶係野咁話俾機會當麻自斷右臂當交差..

btw, 水哥戰力應該係魔法界登場角色中最勁
地水火風之中最勁 (前提係火冇利伯恆之星buff)
聖人之中最勁, 同係聖人既神裂俾水哥基友秒殺, 水哥贏基友
主教果d, 由於教皇俾火哥秒殺, 所以估計其他主教都唔會太勁
愛華斯同風斬冰華, 呢d科學產物唔計
index只要唔開自動防衛mode, 水哥都可以秒殺index
水哥都有同神裂打
都係輕鬆ko

神裂bb
同神裂打果場唔算隻揪, 係天草十字教成team人出組合技打水哥
結果贏左水哥...

隻揪當然係水哥贏..
印象中時間係二期7.8集左右 運動會篇後 但其實同主線無關
水叔會比機會當麻自己斬右手, 係因為當麻即使重傷都企番起身嘗試再挑戰佢
而水叔識英雄重英雄欣賞當麻既勇氣所以俾時間佢搵義肢

就三季動畫而言, 水叔係登場角色中算勁果批, 但未至於最勁, 只係計神右大概係火>水>風>地, 再之外好似亞雷斯塔或者奧萊爾斯果啲魔法側角色都比佢勁
火本來就已經好勁, 同其他神右唔同, 佢既救世之力係與生俱來

聖人中水叔係特別勁(然後相反女武神係特別廢) 其他聖人其實相差唔大
而團長可以秒神裂既原因純粹因為卡提納既領土加成

都係同動畫其他角色比較, 其實教皇唔廢, 至少佢能夠擋到右方冇放水既一擊而冇死到(全盛右方甚至可以爆星) 倒轉頭諗其實冇咩其他角色可以做到
按播出時間
魔禁1>超炮1>魔禁2>劇場版>超炮2>魔禁3>科方

按故事時間
魔禁2大霸星祭篇到

個人建議, 由於劇場版同本傳關係不大, 鍾意幾時睇都冇問題, 唔睇都唔影響理解後邊劇情(因為反正第三季點樣睇都唔會明)
第三集個死靈術係咪將模擬人格塞入去紅毛到
yes

石鎧消失條女對手開始爆血, 俾鑽土機鑽左足足分半鐘
又唔係有魔法盾, 咁就應該淨係用手掌直接餵個鑽頭(?)
期間主人有時間坐係地下講對白都唔拖d傷者走..
今集應該係最爽既一集
由頭砌到落尾
一方通行
個主人情緒崩潰左啦
劇情需要

推 jason60314: 身為暗部不知道一方通行長怎樣,真的菜到不行
壞掉了
第一季中槍係8月31日既事
所以我上邊會話科方係大約9月到
好撚型
風斬冰華接班人
異世界男豬咁款
個人都係比較鍾意魔禁一二嘅音效多D,依家嘅音效聽唔慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞