唔想供養廢老老豆...但真係諗唔到辦法...

199 回覆
250 Like 23 Dislike
過到壓力測試
有首期可以直接買樓
驚跌就租住先
俾錢買自由呀
講得幾好
咁有咩分別呀
最近有冇爭執?報下警,之後申請公屋,搵下議員好快有
你肯定無抽過居屋 提交居屋申請表既申請人係公屋屋主同埋家庭成員都得 甚至第日抽到居屋既業主個名唔填公屋屋主都得 唔係點有咁多新聞老豆話個仔食咗佢層公屋換私樓
唔識唔好衝出黎7
其實離左婚可以抽公屋
叫國家養佢
離左婚,仔女話跟阿媽
可以直接踢個男人走
離左婚間屋俾女人先,除非男有撫養權
佢自己唔肯走房署可以出遷出通知書迫佢走
D廢老俾大陸女人趕走就係咁
公屋戶主唔一定係居屋業主 仲有居屋邊有戶主呢個概念呀 不過間居屋要申報有咩人喺裡面住
知唔知出面租個單位幾錢?
4,500呎最小都15000起
六千蚊租兩姊弟夾都係一人三千啫,咁都好大負擔

先唔講白表居屋有幾難中,有冇諗過兩個抽中居屋第時其中一個結婚層樓點算?另一半肯一齊住?唔一齊住又有能力供多層?

襯住梗公屋咁平租儲多d首期好過啦
以我所知綠表抽居屋戶主可以唔係申請人,但一定要係其中一個業主
利申
抽過三四次綠表居屋,幾年前既事,唔知而家仲係咪咁
通常公屋仔會係結婚仲係屋度住
但有2個以上小朋友就會快D上樓
唔係好易又家庭慘劇
你有小朋友政府唔比公屋你住就好多問題
咪撚再回呢個on9 post 啦
次次呢啲post個樓主都係戇鳩鳩
比咩建議佢都ban
其實根本就唔撚想改變
收樣啦屌你老母
搵社工
家暴 分户
屌你老母咁撚大個人
仲要出咗黎做野
個腦都好似裝屎咁
咁多巴打畀意見你
你又依野又嗰樣
反省下啦
間屋係我老母啦 我同家姐都跟佢 但唔知成人仲有無撫養權之分
應該無得出個啲 我老母應承左佢有屋先叫佢走
我係驚到時佢有屋都唔肯走
成人仔女簽個名跟阿媽就得啦
咁你老母咁攬佢講咩都冇用
方法就係咁
居屋唔洗壓測架巴打
只要你地計掂條數就可以去馬
希望你地早日抽到
俾我真係一定唔會手軟,用盡一切方法威逼利誘阿媽同條撚樣離婚,一定要有咁慘扮到咁慘將女人天生有嘅母性全部迫晒出嚟,就算去到最後真係要對簿公堂都仲可以申請法援,放心好大機會批因為家暴離婚case真係好大贏面

其實我覺得樓主贏梗,只不過係因為佢忽略咗呢啲優勢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞