唔想供養廢老老豆...但真係諗唔到辦法...

199 回覆
250 Like 23 Dislike
報警家暴一定超快幫你搞掂,有證有據
居屋唔使壓測,政府擔保
你地家姐老母白表+白居二抽啦
樓主 你會唔會幫個揸刀痴線既陌生人供一世樓 落晒你地4個人名都仲要考慮下 綠表制唔過
非核心家庭抽白表個機會有幾低上網求其check下都知

維持現狀 三個人儲定子彈 等待時機搬出去啦
老豆係戶主 鄉下有層樓 隱瞞資產喎 大不了咪攬炒 一齊無屋住
先三個人搬出去
再申請離婚 可以split 間公屋
綠表可以家庭成員做居屋申請人 公屋戶主係申請表上簽名就得 呢個情況下公屋戶主不需要做居屋申請人
如果過左社會信用評級
你就會做D級低等人啦
租屋住先,要先脫離佢
好佩服 細個個陣一拎刀出來全家都淨係識係到喊 之後就唔敢再提
不過我諗未需要行到呢一步 因為呢幾年都暫時河水不犯井水 係屋企多左個陌生人住咁
屌又係呢d on99
唔抵幫
你返屋企摺埋啦
呢到無人可以幫到你

晒我時間打埋d 建議比你
你成家都無得救 唔好搞咁多野
一家和理非keep 住一齊住啦
然後叫你老豆去屯門打賞d 大媽雞 做個更稱職既癈老
起碼開心
知,突登唔簽唔理發脾氣,去房署前發生左好多野。。。知道搞離婚後老屈我阿媽勾佬,俾人唱通街,全部佢自己ff岀黎,跟住我屌佢,有同冇又關你撚事咩,有綠帽你都冇資格戴啦,扮人老公老豆咁多年,冇撚野呀,當我係on9定弱智呀。跟住佢冇聲岀,日日飲酒,跟住我話我要結婚,但無父幹,你成世人可以幫到我啲咩呀,我唔想好似你咁失敗,因為你我好憎有小朋友,因為我唔想歷史重演。講完佢唔岀聲,過幾日話去房署。。。
點逼到佢去申請中轉屋
我屋企件垃圾簽左名轉戶主俾我老母 但唔肯申請中轉屋 佢又識玩 點激佢都忍到唔郁手
想知你個個係咪老人定一般申請
心水清ching
做咩都好,樓主立定條心先啦。
瞻前顧後咁,大家幫你諗幾多辦法都無用。
基本上大部分辦法都要搞掂你阿媽先。
呢步都唔得就算吧啦你。
你老豆總算有啲良心 幾多廢柴老豆死都賴死喺間公屋唔走
佢都叫仲有啲性 似仲念你係佢仔女
搭單問 有無人知如何俾直系親屬性騷擾係點搞
報過社工 但舊垃圾唔肯見 最後開唔到file 不了了之左
暴走情節似曾相識不過佢肯去房署又好野...
自己去埋房署除名
要佢大屋搬細屋

笑撚死,講到老豆幾撚衰屋企幾撚危險幾撚唔想養佢

可以上車當然上車

咁就吞左去啦屌你老母
其實我老母都係有啲咁,稍微理解,我屋企當年報埋警,我離家出走唔敢返屋企,我老母都可以一邊support我保護我,一邊有一百種理由話唔離婚住,話佢有好多野要考慮,成日比假希望我,講到底都係唔想離婚,心底裡面對唔到臨老真係dum低我老豆。咁你就要取捨,一係就忍唔好抱怨,一係就下定決心解決佢,由老母入手。其實你依家已經好獨立,係一個搵到2皮野一個月嘅成年人,有好多安全網保障,唔好仲無種過我當年一個啱中學畢業嘅妹豬啦⋯⋯不過我都明,依家唔係最難頂嘅時候,係難啲下定決心離開comfort zone,不過作為屋企嘅男丁,可以有返膊頭啲,做返一個帶領嘅角色,帶領家姐同媽媽脫離苦海。
如果係我 我會建議你用綠表抽居屋然後個名寫自己或者家姐,到時候就算離婚老豆唔會分到一分一毫,仲有唔想養你老豆你都可以買完居屋再賣出去 到時候起碼有錢又唔洗供養老豆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞