唔想供養廢老老豆...但真係諗唔到辦法...

199 回覆
250 Like 23 Dislike
一上門探訪就來料㗎啦 真係唔想再體驗
咁咪啱囉 就唔好再養佢囉
其實唔計你媽咪 兩姊弟加埋4M 平平地租間二三百呎係完全冇問題架WO
洗乜受埋D咁既氣呢
所以就算抽中都唔知要唔要好 佢賴死就要養鳩埋佢
報家暴 ,你咁樣一日廢老未死都擔驚受怕,一定要逼佢走架
見社工未必一定要家訪
或者咁講啦 如果有重要而又對佢不利既事搵佢商量 佢就會暴走
其實你老母咁多年無離婚 根本就係想同你老豆過人世 所以離婚分公屋條路行唔通
想踢你老豆走既根本得你一個
用公屋換綠表居屋喺你咁既個案根本係白癡 一世要同老豆同住
非核心家庭既白表中頭一粒珠都未必有得揀樓
仲有你老豆都話返大陸住 你唔俾錢佢就得 咁你供養佢啲咩 層公屋你不嬲都住緊架喇 唔使交租咩
我地單位而家加到6千幾 好似係
嘩 咁你全家收入 超出好多喎
公屋富戶 交1.5倍或者雙倍租金
係逼㗎 但唔敢用呢d硬性手段 其實呢d手段以前都已經試過 而家係想佢知難而退
三倍都黎啦
咁佢本來都諗住返鄉下 點算不利
咁佢有配偶自動會 戶主變你阿媽

如果你老豆想過河濕腳你地咪比小小錢打發佢
洛去房處問清楚啦先
問老豆退租三個可唔可以接住租
搞好哂手續 就比錢你老豆
你地三個申請綠居 就係咁簡單
你同你家姐加埋搵得嗰4萬 要交6千蚊租
你老豆老母應該都搵四五萬 四人家庭先要交咁多租
公屋富戶
你阿媽家姐唔敢,你係男人就開條廢老波啦...
1.係離唔到 2.全家都無當佢係老豆/丈夫 3.佢把就係咁講 但唔會走
原來樓主交緊六千幾租
搬出嚟住啦
大西北 9000租到好大啦
又唔洗驚咩 直接走 新地址唔好講比老豆知
又要馬兒好又要馬兒不食草
真係要去到流血既地步?
咪制
綠表抽一定要有佢個名 同要佢係度住 又唔可以轉名(除飛死左)
其實你已經大個仔,唔好比細個嘅恐懼影響自己判斷,今時唔同往日,你強硬啲,夠惡,其實可以搶返主導權。所有野都要取捨,有得有失,勇敢啲。
又要做孝子
又唔出錢
差幾千 又話好難好難
本來都交緊六千
帶佢食多d好野
佢好快就重病玩完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞