唔想供養廢老老豆...但真係諗唔到辦法...

199 回覆
250 Like 23 Dislike
我諗我過左個個階段了冷戰階段
咪就係,你識攞刀我唔係呀

其實呢d人嘅思維好似d動物咁,有冇睇discovery channel呀,最大果個哈哈霸霸,好似好勁咁,但係只要你打贏佢,佢係會意識到自己唔再係大佬,係第二,or契弟,比d勇氣打誇佢,打到佢投降
離婚,分戶

你兩姊弟可以承諾幫佢交租
其實拎刀個d日子已經好耐之前 所以我已經無考慮呢個問題 點解個個覺得要斬返佢
而家係諗緊之後住屋問題 所以先開係房屋台
你睇佢就知 留言
嘴上孝子
租又話貴
左怕右怕
吱吱喳喳
無用咖 有啲人條命係咁賤 日日大魚大肉 油膩又盛 食好多煙又飲好多酒咁 都可以咩事都無
對住呢啲人你祝佢長命百歲 百病纏身 好過
我有個朋友佢想分開住 就父子日日嘈交掟野 又去社會福利署嘈 話兩父子無法相處 嘈到隔離屋打999 之後一齊上差館 最後和解 再去社署嘈再一齊住可能搞出人命啊 之後好快就分屋
可唔可以申請離婚?離婚好可以你啊媽分到第2間公屋?
係可以分 但樓主個情況唔會分返咁大間同一定係分去大西北個啲
真係生舊叉燒好過生你
咁你只係分擔自己果份,唔好講到百分百養佢
邊有可能呀巴打 戶主係佢老豆 諗間公屋或者綠表居屋係死棋黎

一定係靠老母家姐樓主三個人諗計搬出去 而家咁既市道 公屋月租算係d咩野錢 仲要三個人比

但係最重要係 樓主老母未必想離
樓主係男人就開佢波啦一係唔掂淆底咪扮自殺報警
完全正確,post 已完
如果一家三口咁都租唔掂 不如坎掉重綀
係 咁垃圾其實都係一擔擔
咁既話樓主同佢家姐唔洗結婚都似
唔洗諗用綠表抽居屋,間公屋係佢名,買左居屋佢都會係戶主,你踢佢唔走
你老母夠唔夠60歲,夠嘅話可以用家有長者核心家庭白表去抽,機會大少少
真係好有決心搬走嘅話,夠首期就平平地寧願遠啲都買,唔夠首期就焗租啦,大西北都總有平啲嘅樓租
唔好話嫌返工遠又剩,如果係咁就證明你地根本唔係好大決心要走,就繼續住啦
一陣住埋你間居屋呀
咁咪租村屋囉,計計數你媽有幾多存款,做咁耐野應該有幾百萬係手掛?買間大西北村屋住,唔夠就賣家當。
同意 除左佢個掛名老豆之外全家得樓主係佬 出黎保護你老母家姐嘛 又怕呢樣果樣 所以你地咪俾個老豆食住上囉
和理非接力賽--- 713 Christians Assemble !!
https://lih.kg/1307008
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞