唔想供養廢老老豆...但真係諗唔到辦法...

199 回覆
250 Like 23 Dislike
私樓都夠啦
引佢嘈交,激到佢斬你地,報警,社工跟進,公屋分户,恩斷義絕
最佳留言
綠表要戶主 即係佢老竇同意先可以申請

我都理解社工都唔敢見嘅感覺 但呢個嘅階段我中學已經過左
樓豬咁大個人 真係應該檢討下自己嘅承擔能力
點解唔搵社工幫手,佢拎刀想斬人仔女做證,睇下會否特別安排
就知道過程一定唔輕鬆,你好叻👍🏻真男人👍🏻
報定警 然後同佢嘈
等佢攞刀再比警察見到
放心 唔會 你無拎到證據俾你 多數社工當你9up
社工都係打份工
但依家唔係有網上申請唔洗簽名咩
利申 白表
或者咁講 如果而家仲係日日有生命威脅 上面巴打們講個d離婚方法我會一個個試 但而家呢幾年好似相對平靜左 家母又少左以淚洗面 我會偏向用和理非方法 我都覺上面d巴打鬧得啱 係好垃圾 但有種心態會諗 都頂到出來做野 點解唔靠自己賺錢光明正大搬走
戶主係大曬
樓主老竇已經退休左零收入?
區議員幫到你
唔洗理佢咩黨派
家暴>搵社工>分戶/公屋歸受害人>(綠表抽居屋)
啲新移民玩依招玩咗好多年 仲要人教既
抽居屋 唔洗諗

我情況同你相近

件廢物只係交租水電煤買米 之後就賭錢

年年開學 阿媽都同佢嘈書簿費 搞到我冇心機讀書 家用冇俾過

有次唔知係咪包女人 俾我阿媽見到
已經講埋離婚 我同我家姐都支持離婚
反正間公屋都係俾人多果邊

我同佢既關係真係差到已經變仇人
讀中學剪上網線 我嬲到用刀指佢
最後差佬黎到 聽見我怒屌條仆街
即時轉風幫我 已經試過兩次

上年又唔問過我 搞我間房 怒屌佢
差啲想跳樓死

依家講明再有下次 我會斬撚死佢
唔驚入去坐
之後就一句野都冇同佢講過

諗返起 應該揾社工幫手 分多間屋自己住仲好
講真你已經咁大個人
仲保護唔到你屋企人?
對住呢d人一早要搬啦
就算出去租辛苦d都好過一齊住啦
等你老豆真係拎刀(但無劈死你地)
就報警,等警察落簿
搞離婚
同房署申請另一間公屋(但我唔知使唔使報番而家收入先派到)
應該要做到呢個地步你先走到又唔使捱貴租
其實搵過 但都係傾過幾次就算數 外人係到佢扮好nice
你自己平衡下,貴租=冇人恐嚇你/老母/姐姐
直接問你老竇,佢幾時返大陸,話要搞搬屋啲安排,變相逼佢決定

其實佢攞刀嗰一下已經唔係你老豆,亦冇當你地係屋企人,你已經可以話佢知邊個好打啲(警告佢唔好郁手郁腳),我老豆教我如果決定同人打交,就要有一齊入ICU嘅決心,不過多得佢咁教,小/中/大學冇出過手...

利申: 本人身形同名一樣
有人教埋你最快嘅方法都唔用
四人double俾盡唔係五千幾咋咩
孝敬佢
得閒同佢飲下啤酒
煮啲嘢食有幾肥膩得幾肥膩
佢想留喺屋企睇電視就畀佢留喺屋企
最好可以令到佢完全唔需要勞動
告佢恐嚇你地,勝訴可以攞走間屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞