[7月新番] Dr.STONE 新石紀

723 回覆
72 Like 7 Dislike
點解石化同點樣解石化
點解會石化同點破解石化
廣東話博大精深
女人雖然係10歲左右就進入青春期,但係實際上如果女仔唔夠15,16歲就大肚好容易就會難產,過左35歲先生仔又危險
相反男人只要有精子就可以繁殖
偏偏大部份動物生雄性既機會率都高過生雌性少少,照計應該係多d雌性成個族群既數量先增加得快
why石化,How to解開石化
除非有其他人類,否則好難
亂倫所生嘅後代死亡率好高
百夜一定同莉莉安扑過
因為子宮成熟但個盆骨未發育哂
出口自然窄d , 難產機會高
但盆骨個cavity真係要scan下先知窄唔窄
仲有研究發現屁股脂肪多既女人生個b都醒d
可能同營養過渡有關
所以d人話躉大好生養係有少少道理
但中東阿差未明仲搞童婚

好多動物因為一胎多產
反而少d雌性都夠,另外唔係多就大哂
最緊要將優良,即存活率高既基因傳承落去
正常大亂交都唔得掂
如果我冇睇錯啲細路得仲要得三男一女
後續可以點發展呢

一直睇套野都覺得好神作者咩都識
不過睇黎遺存學唔識
但百夜同Lilian有無扑野唔知
0 交代
算啦,漫畫既野睇完唔好駁
其實佢3千幾年黎都keep住咁少人數
一係就唔點生 一係就好多人死
多人死都合理而且仲要冇醫學
gene有大問題個d隨時未成年就死晒
現代就話有病d gene有問題都可以吊住條命隨時捱到生埋下一代姐
如果有睇man vs wild d荒島求生
Bear教你想逃離荒島一定要set日子下定決心走,講緊係幾個禮拜內
因為留響島既時間愈長,人會愈想留響safety zone . 3年都唔走既好大機會已經放棄

太空倉d gps幾日咪無電
有學識但唔似得千空咁op呢
佢地個個都知要抗生素,但由0 開始整既知識,能力同人力都無唯有等死
係架, 地殼會變, 3千幾年..
富士山都可能爆左10幾次,
仲有淨係日本10幾個核電廠好大機會爐芯熔毀
仲有天災當食飯既地震颱台水浸海嘯
d石器原始人又冇資源又冇得長途旅行,
唔理生育問題+疾病果d,
單係呢度都夠果班人丁單薄既活人滅絕幾十次
肯定有
今集百夜同Lilian講要做好傳終接代交個波俾千空復活文明
所以一定有扑,仲要係瘋狂咁扑嗰隻
琥珀、琉璃明顯係Lilian 啲種
無知一問,唔係人石化左咋嘛,D建築物、燈油火蠟呀藥果D唔係仲係到架咩,點解要過原始生活
初代係因為困左係孤島, 接觸唔返現代文明
3千7百幾年後, 現代文明差唔多冇晒, 但殘存1d保存得好既
其實佢地一開始揀日本降落真係最錯。少少偏離就會跌落太平洋cast away
應該揀美帝 成個北美陸地點偏離都係文明地方
最有效率咪返nasa總部整頓下, 咩高科技都係晒度, 衣食住行冇問題, 想去日本亦大把交通工具
我睇到有條友解左石化 一拳打贏獅子就睇唔落去
得依下武力OP
其他都講科學
一開始啲科學都由佢過關
一去到發電,嘩屌你電池都無點儲電呀?
即刻唔覺佢係科學
所以咪人力
即轉即出電,電池後期先出喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞