[7月新番] Dr.STONE 新石紀

723 回覆
72 Like 7 Dislike
認同
哩種學神型同不羈既角色真係好型
每次都打曬冷震
cls 你chem上腦?
動漫好似無邏輯可言
千空
故事 完
未咁快死 畢竟係主角黎
小林裕介把聲比我定形佐做昴
搞到好難覺得佢型
石化呢個
現今科技都做唔到 比佢鳩up下先
作為電子撚 睇到佢整睇到眼都突
終於見到女主
滑輪果part感覺上可以先用槓桿試下

btw, 新角好正, 補充埋武力需求

btw, c子王本身有武力都算, 智力又高又理性, 屈得濟
怇本身個計劃亦係奇怪, 對中年老年人有偏見,
冇晒中年老年人, 只會得返d知識、技術、社會經驗不足既年輕人,
對人類文明黎講根本唔係好事,
而且中年老年人唔係全壞, 年輕人亦可以邪惡有野心叛逆etc,
武力鎮壓得1時但冇辦法1世
真女主
搞到我好似白讀咗咁多年ee
因為佢跟本就唔想發展人類文明
佢就係覺得發展左人類先會咁自私
如果要淨係解除石化救d舊人(新世代如今集新角果種唔計)
佢地都未必適應到而家個環境(例如未知氣候+疾病etc?)
而且考慮到食物供應, 可以圈養放牧既動物品種會唔同晒,
又冇舊世代種田技術, 就算做到原始生活上衣食無憂,
但人類壽命會縮短, c子王死後, d後生變晒中年老年人
個個為利益去瓜分資源勾心鬥角發起戰爭/犯罪,
人性黑暗根本阻止唔到, 話知你有幾多生產力,
本身資源既發展其實好依賴人類文明既程度..
但冇技術冇知識始終會遇到有限資源呢個樽頸位
(you know, 唔係人人都好似c子王咁文武雙全)
睇囡囡
佢wfc文明發展 司只係想係有生之年享受到最純粹無廢老嘅世界

司講saiyonara嗰個分土鏡 仲以為佢想一野咀落去
diu 真係好L似啊
點解啲仔畫的咁型
啲女就成個area 51 外星人咁
忍唔住笑咗出聲
啲女左眼去右眼搭Uber要100蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞