[7月新番] Dr.STONE 新石紀

723 回覆
72 Like 7 Dislike
d膠幾百年就降解晒啦
就算未降解晒,幾千年地勢變化城市變晒森林點樣挖返d膠出黎?點知邊度有?
參考d無人島, 海邊?
另外冇膠管, 搵d植物類既莖都頂到, 現今都有d咩環保飲管係咁黎

慢慢掘可能性比較低, 個人相信根據套野文明持續發展個走勢,
有機會係遲d男主會搵到原油再用分溜法整d膠出黎
日本搵原油日本好似得海底先有油田,就當你陸地有你都要工具鑽穿地底
條友又發功
漫畫睇到113話
過對岸,支那有
3千年隨氣候變化, 自然界d酸雨(火山d硫酸, 行雷時大氣生成氮氧化物果d)應該有機會解除到部分人石化?

所以op入面出現果班人應該唔係全部由主角救
硝酸鈣第4個用途係咪火藥?
之後會講
同成個宇宙 冇可能只係得地球有智慧生命一樣姐
硫酸同硝酸個化學性質又好唔同,同埋雨水入面d濃度又唔高

利申淨係中學讀過少少chem
支持獅子王司肅清世上所有廢老
個maymood套套野都懶科學咁講d野
但9成唔下research先9up
低智體想參與討論定點? 冇既話你可以出返去架
咪咁痴線啦...唔通要背晒wiki睇晒原作先講得野咩
喂...係咪弱智架個ザ・ワールド
發生咩事啊...套套新番頭幾集實係未講晒故事設定, 實係有d野問
唔通完全唔思考, 1味佢俾咩你食你照食咩? 你個腦係用黎做咩架?
咩收9成唔(做?)下research啊? 咩research啊請問?
如果你唔想俾or唔俾我講野, 你咪出聲囉, 我可以唔講就返你程度
唔係呀 好中意你繼續9up架
返去鬼滅到再9up d咩紫外光 圈養個d啦
低智體
鬼滅紫外光同圈養有咩問題啊? 你有幾耐冇俾人話過你蠢or弱智啊?

btw, 你中意就好, 我都好中意睇你呢d自卑仔發言, 真心正..
低智體, 嗱你係要犯賤搵交嗌, 而內容唔關dr.stone事, 咁請你出返去啦
你想繼續討論鬼滅, 1係你入返鬼滅, 1係你出面再開po, 我得閒咪入去

完全唔知你咩事, 但我本身個人又隨和又nice, 我唔係話歧視你
但你如果對我有咩唔滿意, 講自帶point, 而且最好同個po係有關
冇唔滿意架
不過見你2套都唔無視d設定
大正時代玩紫外光武
酸雨同硝酸加乙醇混合既強酸比

又幾有諗頭 咪忍唔住講下
本來想入黎討論動畫.
點知D回覆
對唔住 我會忍口的了
睇漫畫啦,嘈
咁個d 核幅射 核能源 個d 會唔會講?

不過主角真係好高智商
主角真係天才
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞