點解將所有警員一律稱為黑警/警犬?

268 回覆
69 Like 1491 Dislike
你著起套制服,就係要壓住你嘅個人意志同思想
連狗我唔係5毛
連狗唔好ban我
好仔唔唔當差...
首先,警察就職時已宣誓效忠香港特區政府,所以唔存在第二類。
其次,警犬成日話自己政治中立,但第一樣野,宣誓時己經好清楚講明係效忠港共,唔係效忠香港市民,最多只係「服務市民」
所以第三點都唔存在
而第一點,佢可能對泛民無支持/反對,但就憑支持港共,已經足夠稱佢地為黑警/警犬
毫無疑問,毫無討論空間。
黑警死全家,黑警老母俾狗屌!!
逐點擊破曬你喇柒頭三毛
躝啦撚屌
同佢地覺得所有有份示威遊行嘅人都係暴徒一樣
黑社會都有好人 點解要拉人坐監
差佬係狗,差婆係雞,係公廁,係人民公敵
唔駛。做警員既,若果暗地裏暴露黑警(真係做左暴力違規既執法果D)既個人身份、又或者揭露警務署署長公眾講話同警隊內部文件不同,咁己經係做到野!
因為佢地都有份侵略。
係。呢個無number 既做法,當時既指揮官應要出來受罰!
同時間政府邊個高層出來講大話,話咩無位貼number,佢都應出黎受罰!

(但就唔應為此而一律稱所有警員為黑警)
其實呢個現象,佔領運動放催淚彈果晚己經開始係咁。我路途上見到好多市民見到警察一律叫黑警。

我想理解清楚佢地背後諗乜。
係喎
黑警無一個係無辜!
有D港共網頁係咁講野,有d黑警係咁講野,你都唔駛理呢D人。唔好因為佢地而認為所有警員都話所有示威者係暴徒。
乜所有警犬都將所有示威者都叫暴徒呀? 邊度可以睇到所有警犬呀?
我只係想你地唔好好似D非洲種族大屠殺參與者咁,將少數黑警混淆為全部警察都係黑警咁。

抑或你地係真心,覺得由於有些警察係黑警,所以就証明所有警察都係黑警?
鬧官商勾結地產霸權,岩
但將所有地產商/地產從業員歸類為地產霸權,咁係錯。
同意警員亦應主動支持獨立調查。唔好再任正常警員再同黑警撈埋一齊!
咁快啲諗下有咩方法鼓勵,支持同聲援佢哋爭取獨立調查。如果警察都爭取獨立調查,絕對係好大幫助。
我都同意//冇人願意負責,法律制裁唔到你,咪民間方式解決。//

例如我地無法律途徑去迫使中聯辦不再違反基本法22條的。所以我認為,即使火燒中聯辦去迫佢,都係正當之事。

但//黑警與整代年青人割裂係自己攞嚟,唔洗留情面//
你都係分番開,黑警及普通警員先啦!
假使你地搵到個別黑警Facebook之類,去搞佢,我無意見。
但你地唔好再將所有警員都當做黑警喇!
點解將所有示威者叫做暴徒 <---- 部份黑警、港共網頁至係咁
點解要為自己賣哂全香港既人 <----林鄭至係咁
點解個世界咁唔公平
點解我地冇公平但係你要對立既人有公平 <----搞清楚上兩點,你地可以對林鄭、部份黑警、港共網頁唔公平。係佢地自己既問題
(但就勿混淆黑警與正常警員,將佢地混為一談)
你講緊一堆問題,都係政府高官既問題..............

唔好因為政府高官衰格,就話埋前線警員衰格。
點解你會咁諗野的?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞