點解將所有警員一律稱為黑警/警犬?

268 回覆
69 Like 1491 Dislike
佢有一半post都叫人去禮賓府
證明圍禮賓府不可行

感激樓主
咁你個邏輯咪搞錯左囉。如果間舖頭其中一個員工態度好差, 你都會話"呢間公司咁垃圾以後唔來", 而唔係話,間舖頭所有員工都係垃圾!!!
OK??識分個差別未???

hea做、陽奉陰違、誇張扭曲、選擇性披露、........ 呢D要做得似樣不著跡,而唔係擺到明passive aggressive果種呀!你明確地搞對抗就會守水塘,但我唔係講緊你講呢種傻仔方式。
返去同你呀頭講
我地都唔想以偏概全
但你地又冇霖巴又冇證
唔知你乜名乜樣
點知你邊個黑邊個白
警隊闖既禍唔好要市民幫你平息
邊有咁得閒分你係咪好人
當你係好警察 埋得黑警堆預俾人鬧
怨就怨班同袍啦
係好警就學 除暴go 咁咪唔鬧你黑警囉
唔係咁都要問呀?
唔好意思,真係全部都黑警
有殺錯無放過
611金鐘白色恐怖當日
遠至元朗區大埔區 亦有大量不合理截查事件發生
可見成為政治工具唔係一兩區嘅狗咁少
而係大部分政治立場都偏政府
又有政權包庇 大量不負責任嘅發言同行為
又涉嫌屈政治犯藏毒或兒童色情物品
加上一啲所謂「良心警察」嘅沈默
良知嘅沈默係邪惡嘅幫兇
從而得出今時今日依舊做緊警察嘅人
失去人性 道德淪喪
故有警犬黑警等稱謂
你都on9,依家你個團體嘅最高同最前線嘅人,做緊啲濫權嘅嘢,唔帶Number唔show證,濫完權就避責,目的未明,應該係升職加薪,希望唔係只係on9聽上頭order。

中間果班見到唔出聲唔制止,仲跳出嚟話唔應該一視同仁,傻呀?
納粹德軍都有好人
On9
關你撚事咩笨笨狗 屌你老母改埋呢d咁既閪名同你解釋幾多都無用啦 你咁撚柒蠢
又想洗白

高下立見
榮辱與共 學過未
就係唔想好似佢地咁 所以屌親黑警都想盡量係針對性 唔係地圖炮
沈默係變相支持迫害 唔係直接等於迫害 屌嘅時候有程度上分別都合理姐
走啦警犬
佢唔幫你,因為佢哋有顧慮,有恐懼。正如你要包圍要衝,你都會想有人去支持你哋同支援你哋。
當日個__老母大會出賣咗佢地啦 ...
收皮啦又想洗太平地
笨笨狗
警校教官有教,做得紀律部隊,就係一個整體,市民見到唔會逐個去認你係乜水,你著住制服,就係警察/ 海關 / 消防,就係一個無分你我嘅身份。
我叫開公安嘅
樓主個名 笨笨狗
收啦,講到唔想一標籤咪去內部解決個問題囉,喺呢度有齊晒啲濫權料,一日唔解決到,一日都無得分離自己啦,最唔係咪寫個員工編號上嚟,其他人認得出你唔同意囉,你敢嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞