點解將所有警員一律稱為黑警/警犬?

268 回覆
69 Like 1491 Dislike
仲唔去中環海濱番工 你班狗同事開緊工喎
點解啲人要叫發展商做地產霸權?
有啲有良心架喎,個則無咁衰,又賣得唔係咁貴喎?
有樣嘢叫the banality of evil,平庸的邪惡,
有樣嘢比起邪惡核心更邪惡係個堆唔去思考就去行使邪惡嘅人,
唔好話打份工,打份工唔等於你要連人性良知都無埋。
警察們,唔想同流合污
你改變到既,麻煩你地表示下要獨立調查612咩料,以證自己清白
改變唔到可以辭職,香港地有手有腳餓唔死人

唔該唔好又要做狗又要拎貞節牌坊

想帶風向既死三毛,祝你地生仔無屎忽,生女似狒狒,長命百歲,百病纏身
負評完好上一頁
冇人願意負責,法律制裁唔到你,咪民間方式解決。

黑警與整代年青人割裂係自己攞嚟,唔洗留情面
on撚9
盧偉聰有罪。 (但唔好認為所有警員有罪。尤其是有d警員,若果佢地都係反林鄭的,咁佢地就會被你地好無辜咁推向對家果邊)
五毛or警犬
單機啦
收啦,用堆嚟形容,內部就列明係邊啲人濫權,出嚟問責啦,一方面硬推唔理民意,一方面過百萬民眾上街又唔理,連一個獨立調查委員會嘅情況都唔接受,要記住,警察有執法權,無嘢制衡,腐敗得可以好快,以前無論皇家果時有幾好聲譽,幾次年事就直接收皮啦,仲講內部有其他好嘅警察?唔好攪笑啦。
死黑警改個名都要同狗有關

( Show Blocked User - 笨笨狗 )完全封鎖
因為狗係制服團體
你著得套衫就預左
唔洗諗咁多
打仗既時候著住軍服講唔打啦,大叫love and peace一樣比人射死
係咪每個差人都話示威者係暴徒?
係咪佢哋係咁諗我哋就要跟?
依家唔係鬥氣嘅時間。
你夠膽咪一路做狗一收工就去游行fb屌林奠囉
唔反抗唔辭職就唔好講野
一個警察反抗變施sir
如果一隊反抗又點
一個部門又會點

成個警隊個心諗咩
大家知啦
我都覺得實有例外 不過我仍然會繼續屌黑警警犬 但我係針對個別行動/警員
要有的放矢呀 generalise真係不可取
咁依家有無人受罰啊?
當日又無樣睇又無number
點撚知你係咪當日班人

一條team 一人犯錯就係所有人承擔
你係咁好人 你咪出黎指證壞個個囉
仲用港共對泛民嘅二元思維諗野
唔係三毛就係弱智
如果警隊有free will,就唔係警隊啦,入學堂嘅一刻,就係話你知,無free will,有高收入同福利,Deal?

同God is not here today咪一樣。
#26xxxx
唔撚好再回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞