點解將所有警員一律稱為黑警/警犬?

268 回覆
69 Like 1491 Dislike
抵撚柒你比人blocked 五毛
笨笨狗, 學堂點教你架?
第一日就已經同你講, 著得呢套制服, 你就代表左警察, 你地係一個團隊。
一個累全家, 一個做錯, 成班都要罰。
不過如果你回頭是岸, 督哂個D害群之馬出黎, 我地可能會叫你義士既
黑就係黑
講咁多嘢都係黑
5毛收收先
警察打人果陣有無為示威者分類?
因為無一個係無辜嘅
正如班狗咪又係當示威者係一體 理得你係咪和理非
佢地自己守支那碼頭仲多人過守自己地頭呀
真係駁到口都臭
因為警察唔係打工仔 係紀律部隊
都唔係淨係612嘅事啦 平時啲差佬濕鳩蛇皇砌生豬肉非禮犯法乜都齊
警察係一個團隊 一個累全家
因為你哋係。講完。
起底見到你非常關心警方,如你喺警察,不如由你帶頭做你講嘅嘢
[深度分析]從高薪養廉到高薪養「貪」
https://lih.kg/1263697
你覺得連登仔識諗咁深嘅問題咩?其實大部分都係毅進仔,不過無做差佬咋

佢地嘅邏輯其實一樣:

廢老:總之有人搞事就係外國勢力介入

連登仔:總之差佬就係黑警
制服團體對待唔一視同仁
要套制服把撚咩
黑社會都有好人 d犬係咪會唔拉?
我係警察我做咗啦。
我之前都有話過要無差別侮辱差人,但依家人哋變咗陣啦,我哋都要變方法。
統稱
做咗咩呀?

你哋四個會同特首開完會,特首話支持警方,唔會成立獨立調查委員會。

暴動定義呢?呢個喺你哋最高人仕講呀。
正如阿叉都係叫阿叉,蝗都係蝗
鬼叫你個種族/團隊令到所有人俾人標籤
又正如香港人去外地旅行都會俾人標籤一樣
鬼叫有啲港女高談闊論,上年紀嘅鍾意大聲講嘢,同埋貪小便宜
我係話,如果我係差人,我一早出咗聲話要獨立調查啦,問題我唔係差人。
屌你老母 阿sir教 一人犯錯一隊人受罰

而家幾十隊人犯錯係唔撚係全部叫警犬黑警叫咩
一個人衰唔係計成隊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞