點解將所有警員一律稱為黑警/警犬?

268 回覆
69 Like 1491 Dislike
你地驚畀警察拉,一直都唔肯去直接脅迫林鄭。
上次佔領運動又係咁,係都唔肯去直接脅迫梁振英。
我估今次都會係就咁完結。
係。有罪既人應受審。
(但就唔好當所有警察有罪。並唔係所有警察都有濫權濫用暴力)
為何無二及三呢?
可否解釋下?
例如你打工,你睇下你d同事,佢地應本身分開一二三類架?(我經驗係三最多)
點解你話警員只有一,而無二三?
上司唔會一直喺下屬後面睇住下屬做野......... 呢D醒少少自己執生啦
咪就係!
因為亂嗡。
咩來?
點解要辭職唔做?
就因為有同事係黑警,所以自己就辭職唔做?
就因為有高層亂咁黎,所以自己就辭職唔做?
你諗下,尤其係對(三)中性無留意時事者而言,點會無端辭職唔做?
講道理,你唔理。OK。
有人被扣押48小時
應該係無理屈 又冇罪證入佢
總之好撚恐怖
Block前quote多你一次先
人如其改,笨仲要係狗
ARE YOU ON9?

講你老母臭閪啦 咁大單野都仲on99冇撚都知
唔好話做唔做警犬啦 做香港人都唔配啦
更多係根本就知 好支持警犬開槍/打鳩示威者
你識好多人係第三果種=成個香港都係第三咩
你係乜水呀 你識果啲人代表全香港

話你知 係有良心 正常都會唔做
因為同事亂咁黎所以唔做?我答你係
因為果份工已經唔再係自細認識嘅工
有少少良知嘅人都應該要唔撈 講完
收5毛啦撚樣
夠唔係個個日本皇軍有份侵略啦,有嗰負責煮飯,有啲負責擔擔抬抬一槍都無開過,唔通佢地就無罪咩on9
似乎佢地認為,全部警察都係黑警。所以喺佢地心目中,唔會有呢D警員存在。
唔應該用『連坐』既方式黎判人。
做呢D野既,咪就係黑警囉。
但無做呢D野既,就唔係黑警。
咁唔係黑既,就依然唔係黑。你唔好將佢地混淆埋一齊。
因為呢度係連登
香港唔需要警察
支持取消警察職業

警察只會令社會矛盾加劇
另外,香港無警察一定和平過有警察
因為香港人係高質素

如果香港無警察一定變得好美好
克警
佢哋冇濫權只係冇參與到個行動
但佢哋思考模式心態係一樣
個啲喺自己ig打 話要打死曬啲示威者 洗唔洗whatsapp通知先開槍
本質心態根本相同

本為同一物 又何來混為一談 ok?
暗角打人都唔知?
我們的敵人不是一般警察,只一部份高層和速龍部隊( 鷹派警察),我們 應該分化警察,不要和全部警察對立
唔駛咁多廢話啦
你所謂正常警察唔去拉黑警,淨係識繼續服從指令已經收得皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞