想問大家意大利有咩係必做同必去?

231 回覆
0 Like 1 Dislike
飲espresso
海鮮同白酒都幾正
我之前係去sicily

Sicily有咩睇架?下次去

我淨係去左catania agrigento palermo
因為自己去 所以好hae 都係去下境點 食下飯飲下野
agrigento有個valley of temple好好睇

但其實napoli落去sorrento都好靚
個海藍到
一個二個都咁撚有錢食海鮮

去意大利其實去啲二線城市有味道啲
E.g.napoli,Turin,Sicily
主要大城係必去但真係太商業化
不過睇樓主都係食玩團
同埋如果我由羅馬出發
路線係咪應該羅馬》比薩》佛羅倫斯》威尼斯》米蘭》之後上瑞士咁玩落去?

呢個真係答唔到你 你睇下有無人幫到你

如果羅馬出發應該係羅馬-》佛羅倫斯-》比薩-》佛羅倫斯-》威尼斯-》米蘭入瑞士
小心小偷

我係比利時exchange緊 琴晚夜番我都差小小俾人偷野
會小心

巴打係邊間大學exchange 緊?南定北?可唔可以講下係比利時有咩注意?

邊到exchange 去過hasselt

Brussels hasselt 正?

細鎮無咩特別
食Grom!!! 食過最好食嘅gelato

Agger
同埋如果我由羅馬出發
路線係咪應該羅馬》比薩》佛羅倫斯》威尼斯》米蘭》之後上瑞士咁玩落去?

如果羅馬出發應該係羅馬-》佛羅倫斯-》比薩-》佛羅倫斯-》威尼斯-》米蘭入瑞士

1.Rome - Pisa -Florence
2.Rome - Florence -Pisa
個分別在於你想唔想慳一程車錢拎住行李行2-3個鐘睇Pisa tower
唔想咪2
想咪1
鐘意行山/戶外活動可以去北部italian alps,d小鎮好靚好寧靜舒服
飲espresso
海鮮同白酒都幾正
我之前係去sicily

Sicily有咩睇架?下次去

我淨係去左catania agrigento palermo
因為自己去 所以好hae 都係去下境點 食下飯飲下野
agrigento有個valley of temple好好睇

但其實napoli落去sorrento都好靚
個海藍到

南部地方可能下次先有機會去 但都mark低番
一個二個都咁撚有錢食海鮮

去意大利其實去啲二線城市有味道啲
E.g.napoli,Turin,Sicily
主要大城係必去但真係太商業化
不過睇樓主都係食玩團

其實我中意睇景
但又想去多d唔同地方咁
但時間唔允許(要番黎上堂)
但我照mark低番呢d city下次去
鐘意行山/戶外活動可以去北部italian alps,d小鎮好靚好寧靜舒服

我見到上面有巴打講como lake,諗緊聽日去唔去
同埋如果我由羅馬出發

1.Rome - Pisa -Florence
2.Rome - Florence -Pisa
個分別在於你想唔想慳一程車錢拎住行李行2-3個鐘睇Pisa tower
唔想咪2
想咪1

Stay 係佛羅倫斯一晚或者Pisa 火車有locker 放行李
小心啲囉
之前我同個fd兩個女仔去都無俾人偷野
有睇波
喺意大利 星期日睇米蘭對羅馬
意大利巷戰
黎緊會同朋友去意大利一星期
去米蘭佛羅倫斯 五漁村同威尼斯
我一定會去威尼斯個個節日咁
想問有無巴絲有咩食店/要做既野 可以推薦一下

一星期咁chur
黎緊會同朋友去意大利一星期
去米蘭佛羅倫斯 五漁村同威尼斯
我一定會去威尼斯個個節日咁
想問有無巴絲有咩食店/要做既野 可以推薦一下

一星期咁chur

一星期啊因為我要番去上堂...

巴打stay邊
意大利巷戰

無玩cs
小心啲囉
之前我同個fd兩個女仔去都無俾人偷野
有睇波

係邊睇波?
威尼斯Stay2日 一日本島一日外島 買咩pass 好
威尼斯Stay2日 一日本島一日外島 買咩pass 好

本島行好過坐船啦
食左grom...好正
留名學野

如果我4月12號-15號復活節左右喺羅馬
會唔會有好多特別嘅天主教典禮或者儀式可以睇到?
多謝

巴打stay邊

尋日先到步 頭兩日喺都靈 好似無乜好食 我又唔係特別鍾意咖啡同朱古力
聽朝去帕爾馬玩一日,之後去米蘭、熱拿亞,再去Firenze玩一日,之前去過但太掛住啲T bone,所以想去多次
留名學野

如果我4月12號-15號復活節左右喺羅馬
會唔會有好多特別嘅天主教典禮或者儀式可以睇到?
多謝

我係意大利幫你輕力推一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞