想問大家意大利有咩係必做同必去?

231 回覆
0 Like 1 Dislike
有啲餐廳如果見你係遊客會收貴啲

點樣可以拒絕佢地咁做?
米蘭半早都嫌多,睇完教堂同last supper就得
Shopping mall 勁多蝗

想問last supper有無得walk in睇?係咪一定要跟tour?

我朋友早我一日黎會自己行shopping mall
我今年都會去 巴打 你幾時出發?
巴黎危險指數係100% 既話,意大利係幾多?

兩個國家都去過
兩次都冇穿冇爛返嚟

只可以講你係大頭蝦的話
就算喺香港你都會畀人偷嘢
我會建議米蘭最多半日大教堂附近好了
多啲時間去其他好過
佛羅倫斯預2日(去埋比薩斜塔),記得一定要上山睇全景
羅馬最多小偷

結果我book左火車飛第二日先走
上山係睇pisa全景定florence?

米蘭酒店都算貴而且乜都冇包
全景係佛羅倫斯 米開朗基羅廣場 Piazzale Michelangelo - 俯瞰全景最佳地點
留明 六月都會去
小心小偷

我係比利時exchange緊 琴晚夜番我都差小小俾人偷野
會小心

巴打係邊間大學exchange 緊?南定北?可唔可以講下係比利時有咩注意?
小心小偷

會小心

巴打係邊間大學exchange 緊?南定北?可唔可以講下係比利時有咩注意?

邊到exchange 去過hasselt
睇波

我遲下會去英國...想睇英超多小小
但係諗緊會唔會去 聖西羅球場

睇過妓...英國d球迷癲架

阿記好靜wor

點解咁講

成日輸波咪靜囉
主場一俾客入波靜都電話響都聽到
the mall outlet

五漁村(睇相)好靚

威尼斯就小心d人幫你拎喼

威尼斯最多大陸西
想問下一日有冇可能去晒pisa同五漁,再返番firenze?
想問下一日有冇可能去晒pisa同五漁,再返番firenze?

應該無
Gelato

想問last supper有無得walk in睇?係咪一定要跟tour?

我朋友早我一日黎會自己行shopping mall

最好就一早book, 自己都早左兩三個月上網book定
試過有朋友買黃牛walk in 入 貴成三倍

早啲起身出去 pisa計埋你搭車等車 三粒鐘內點都搞掂 因為真係無野做 得個塔
之後下晝去五漁都仲有成日 留耐啲就睇多條村 揀三條村黎行都夠
florence 必去
意大利妹好易溝

食意粉

巴打溝過?
意粉有無推介
我今年都會去 巴打 你幾時出發?

我後日出發 不過如果金錢上可許我會想六月去多次

兩個國家都去過
兩次都冇穿冇爛返嚟

只可以講你係大頭蝦的話
就算喺香港你都會畀人偷嘢

講真夠機警就得
我咁岩個時飲完酒唔留神所以差小小奶野
我會建議米蘭最多半日大教堂附近好了
多啲時間去其他好過
佛羅倫斯預2日(去埋比薩斜塔),記得一定要上山睇全景
羅馬最多小偷

結果我book左火車飛第二日先走
上山係睇pisa全景定florence?

米蘭酒店都算貴而且乜都冇包
全景係佛羅倫斯 米開朗基羅廣場 Piazzale Michelangelo - 俯瞰全景最佳地點

等我mark低先
不過我發現florence兩日一夜唔太夠玩...
小心小偷

會小心

我間野叫做ichec management school啊 brussels架

你問我有咩注意...我覺得呢到既野算係歐洲物價入面比較平既國家黎(因為我好多朋友都去左exchange...聽番黎既feedback係我比較平)

Brussels入夜自己小心d啦因為夜晚都幾多黑人...同埋你去邊間學校?如果brussels架話睇下學校有無俾張全年搭車證你
我學校有俾 55歐一年 可以任搭brussels既火車巴士同電車...好正
不過brussels留耐左你會覺得真係無咩特別
你地諗得到既景點我已經去過三四次

同埋呢到天氣好似都幾多雨水..把握機會好天就要去下brugge 同ghent,幾靚(利申兩個都有去)

同埋黎到申請居留證明真係盡快 因為要搞成個月好撚煩 同埋我自己電話卡暫時用orange,同我一齊黎既partner用base,兩個都係大公司黎(orange好似係誠哥既)

同埋呢到搞銀行都幾撚煩 唔好去ING 我俾佢點左成星期最尾都開唔到...要等居留證明我先可以去開下其他(bpost, bnp fortis, belfius...etc)

總之居留證明真係盡快整

同埋bnp fortis 機可以用銀聯卡禁錢 手續費每次拎錢收你廿蚊

你有咩想問可以問我/留tg
小心小偷

會小心

邊到exchange 去過hasselt

Brussels hasselt 正?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞