想問大家意大利有咩係必做同必去?

231 回覆
0 Like 1 Dislike
巴打 milan真心好悶

結果我岩岩book到聽日晏就睇最後的晚餐...希望100蚊係值
想問下一日有冇可能去晒pisa同五漁,再返番firenze?

單講車程你講既呢條路線都7粒幾鐘

去五漁村真係要一日時間

五漁村我住2日1夜
1日真係走馬看花呀

我晏就到第二日夜晚食完飯走..目標行兩條行山徑
Capri 嘅blue cave好靚,但入到個洞入面睇彩數。值得一去
Capri 嘅blue cave好靚,但入到個洞入面睇彩數。值得一去

南部要睇下六月有無錢
到時再去意大利
Venice 真係去過最正

諗緊留兩晚定一晚
Venice 真係去過最正

諗緊留兩晚定一晚

我上次去住左兩晚, 最初以為無乜野睇
去到我發覺留一個星期都得
實在太喜歡 Venice

但因為我想一星期去多d唔同城市所以prefer一日
聽晚同個朋友傾下...
不過我都feel到個到好靚
細細個就中意
諗住六月中都去
但係一個女仔去 其實有少少驚
我諗防盜方面我會做足啲
不過自己好粗心下仲係大路痴
希望平平安安返到黎
想問下拖喼係咪真係好唔方便
唔太想孭backpack 怕太重孭唔起
巴打搭高鐵買咗飛都要記得嘟飛 原理就好似入閘咁 如果唔係畀人罰錢

利申;罰過
同埋如果我由羅馬出發
路線係咪應該羅馬》比薩》佛羅倫斯》威尼斯》米蘭》之後上瑞士咁玩落去?
同埋如果我由羅馬出發
路線係咪應該羅馬》比薩》佛羅倫斯》威尼斯》米蘭》之後上瑞士咁玩落去?

想問下個藍洞值唔值得去?見到相好靚
7日一定去唔晒咁多地方,去到都走馬看花
米蘭係呢堆地方中最無野睇同做,得duomo
Venice, cinque terre 同 Florence 唔順路,建議focus cinque Terrie + Florence + Rome 算
利申,住過意大利2年
Venice, cinque terre 同 Florence 唔順路,建議focus cinque Terrie + Florence + Rome 算
利申,住過意大利2年

搭單問下

我8月會去歐遊1個月,而家諗緊有5日喺意大利
想問下5日去唔去得哂milan同venice?如果有時間剩,近近地有咩地方好去?

Thanks
意甲雖然成日坐唔爆
但d人打氣有氣氛過英超d圖書館
有時又放埋煙花
想知你地去歐洲特別係巴黎意大利啲錢護照收埋係邊?
係咪真係會有人將某部分錢收係鞋到

收喺腰度 類似單車個啲 唔太明顯
小心喺duomo俾黑人夾硬幫你帶手繩之後問你拎錢
申利試過

威尼斯由火車站搭船去市中心san marco個程船多數好多人搭,要小心銀包
仲有italian好多都英文差

我上網都見有人咁講...會提防架啦

英文差唯有靠手語

佛羅倫斯有d化哂妝嘅人會搵你合照再屈你俾錢 但上次扮無知 走佬 唔好心軟
11月去
利申,住過意大利2年

讀書?

Yes
利申,住過意大利2年

搭單問下

想問下5日去唔去得哂milan同venice?如果有時間剩,近近地有咩地方好去?

Thanks

5日2個地方應該夠,但Milan真心悶,但如果出入係個度都可以一睇既
米蘭附近lake como值得去,1 day trip
Milan Venice 中間既Verona 值得一去
利申,個時係米蘭住所以可能覺得特別悶掛
利申,住過意大利2年

搭單問下

Thanks

5日2個地方應該夠,但Milan真心悶,但如果出入係個度都可以一睇既
米蘭附近lake como值得去,1 day trip
Milan Venice 中間既Verona 值得一去
利申,個時係米蘭住所以可能覺得特別悶掛

Thanks

Milan可以做嘅嘢其實係咪淨係得去Duomo同買名牌
五漁村啲海鮮真係好撚正
以前住Vernazza 嗰度海邊間餐廳一撚定要去試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞