信用卡討論區(73)天祐我城

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
以為得 android 有事
睇番上面u are not alone
學生無知一問
下年去歐洲exchange既話申請 DBS Black World Mastercard/ 滙豐 Visa Signature卡/ EarnMORE銀聯鑽石卡 好d?
前兩者好似可以儲里數買機票? 但後者既回贈好似好d? 未用過信用卡唔係好理解d回贈或者里數數字既意思
學生以為自己apply 實批?
Same
琴晚更新app後就登入唔到
可能老豆買左層樓比佢呢
一到9月即刻收埋佢先,轉用iti
係咪申請左新卡
佢一有新卡/ account 就咁

係咪冇得整走佢?
請問電話/上網費轉賬當零售定係網上自動繳款 ?
睇東亞日條款唔當本地簽賬??

虛心求教,東亞日係咪唔做電話費轉賬
你用咩方法交錢??

最頂果行信用卡
即係自動轉帳, 自動轉帳應該唔係,
不過我無實測過。

可以去門市碌卡交的話就計。
iti 差50先到target 星期四碌左仲未入賬 仆街啦
一般條款及細則
1. 東亞日—額外4.4%回贈及高達10%現金回贈(「東亞日」)由 2019 年 5 月 1 日起生效直至另行通知。
2. 除非另有指明,東亞日只適用於東亞銀行信用卡持卡人(「持卡人」),東亞銀行公司卡除外。
3. 所有交易以交易日為準。
4. 合資格交易將完全由東亞銀行有限公司(「本行」)酌情決定及根據Visa國際組織/ Mastercard Asia/Pacific
(Hong Kong) Limited/ JCB International Co., Ltd./ 銀聯國際之商戶編號釐定。
5. 以港元以外貨幣誌賬之香港境外零售簽賬及有關外幣交易費用(如適用)將按Visa國際組織/ Mastercard
Asia/Pacific (Hong Kong) Limited/ JCB International Co., Ltd./ 銀聯國際之匯率換算為港元,以計算持卡人的合資
格簽賬額。
6. 所有交易、現金回贈及/或獎分將由電腦系統計算。本行記錄為最終及不可推翻。
7. 東亞銀行i-Titanium卡/ 東亞銀行JCB白金卡所獲得之所有獎分將自動轉換成現金回贈,並調低至港元整數計算
(兌換率為每250獎分等於HK$1現金回贈)。
8. 所有獲得之現金回贈只能用作扣減有關信用卡賬戶之結欠金額及將調低至港元整數。
9. 所有獲得之現金回贈之金額及/或獎分不可轉讓。已取消賬戶之現金回贈之金額及/或獎分將一律自動註銷,及不
獲退款、轉讓及不可用以換領禮品。
10. 未誌賬/取消/退款的交易及任何被發現為欺詐交易或最終被取消/退款之交易,均為不合資格交易。
11. 對於被證實為不合資格之交易,本行保留於持卡人之合資格賬戶扣除相等於獎分價值金額/現金回贈價值之權利。
將獎分退還之兌換率為每200獎分等於HK$1(調升至港元整數)。

勁啊學生apply HSBC VS
好有米
東亞日個 terms 睇到就嚟識背
咁梗係有米啦
唔通我地呢d窮撚有得去R周exchange咩
大貓 visa signature 而家資產400k咋喎
r周梗係用cup啦 大中華信用卡
西亞vs 9 月要成4000 先中西亞日
屌佢老母on99
搞搞下用返sc 算
低消費用iti都ok既 每月2000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞