信用卡討論區(73)天祐我城

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
果個公廁算吧啦
咁總結姐係我唔洗開啦
痴線完全一樣樣
買機票係坐國泰?
如果係你可以照開買機票食迎新+有時信用卡有折既
唔想研究又方便就現金
但回上頁功能廢撚咗,唔好用
我反而最後轉左儲ANA用大新

係唔抵8蚊一里 但係去日本包有位呢到抵番

份工啲annual未必易夾到AM/Avios
dbs black world master 定係 citi premiere miles

利申兩張都有
平時都會去下旅行,所有洗費都apple pay咁濟
dbs 批我200k, citi 120k
不過我平時一個月唔會用到咁多所以唔會concern
我見dbs 6蚊里但citi premiere miles要8蚊
兩張簡大家會簡邊張
講真咁既話用dbs算啦

或者你會儲AM定Avios

AM就整埋渣打
我揀咗Citi 見佢里數好撚多花款搏佢有D情況下好玩過A字頭里數
當然DBS都有玩 但係主要玩嚟想試下儲張新航頭等長途機
巴打們
唔好意思,小弟爬完條款細則都唔係太明

大貓visa百老匯個優惠
本身最紅自主唔係揀電器
想買部iphone xs $9899
回贈係咪 9899 * 0.4% + 9899 * 6%
唔該晒各位
錯,回贈最多得$720

於推廣期內,以合資格信用卡作合資格簽賬並累積簽賬淨額滿港幣6,000元或以上,您可獲享額外6%「獎賞錢」 回贈,上限為$600「獎賞錢」;以Apple Pay、Google Pay™或Samsung Pay作的合資格簽賬,可再獲享額外2%「獎賞錢」回贈,上限為$120「獎賞錢」。
只計呢個 promotion 嘅額外回贈,
6% = 593 RC
用電話付款再額多 2% 上限 120 RC = 120RC

基本回贈就睇你係咪VS
冇睇錯所以應該係
6% $10000上限
2% $6000上限

所以會回 9899 X 6% +$120 +基本0.4%?
各位爸打用咩卡交水電煤屋租
一round 300回贈,一年上限900左右....
多出黎quota咪又係比中銀,都用唔晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞