信用卡討論區(73)天祐我城

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
who?
岩岩批左左渣打Asia Miles
如果再簡多張既情況下HSBC白金卡(本身有),同Simply Cash 邊個會比較好D?
批左ASIA MILES係咪會冇左SIMPLY CASH個迎新?
東亞真心正乞衣黎4000先中 但4545已經係cap 弱鳩智 回唔起就咪撚做promote啦半年都無就秒縮
海外4545 +本地4545 +快餐1785
唔係呀 我真係完全唔識睇信用卡既條款
我見佢外幣既回贈好似高d 同埋有得比大專生申請先咁問 想知係唔係就算可以比大專生申請都要跟翻佢既收入/資產要求
應該都要
唔好意思呀我呢度打錯左 我想問既係hsbc visa gold
多謝巴打
認真 自己用既野自己睇番清楚好d 仲要下年先去exchange 到事都唔知d卡有promo啦
你得閒上網查下啦
儲 miles 都有分幾種
唔想學就簡簡單單申請 cash rebate 算
你又唔講自己咩入息 預洗幾多 仲話申請hsbc vs#haha#
個個一定撚鳩你
學生無知一問
下年去歐洲exchange既話申請 DBS Black World Mastercard/ 滙豐 Visa Signature卡/ EarnMORE銀聯鑽石卡 好d?
前兩者好似可以儲里數買機票? 但後者既回贈好似好d? 未用過信用卡唔係好理解d回贈或者里數數字既意思
唔好意思呀我呢度打錯左 我想問既係hsbc visa gold
認真 自己用既野自己睇番清楚好d 仲要下年先去exchange 到事都唔知d卡有咩promo啦
你得閒上網查下啦
儲 miles 都有分幾種
唔想學就簡簡單單申請 cash rebate 算
你又唔講自己咩入息 預洗幾多 仲話申請hsbc vs
個個一定撚鳩你

上禮拜五apply今日收卡
西亞效率
用電訊商app碌卡計唔計
Q:邊張信用卡好用/回贈高?
A:消費習慣因人而異,請自行比較:
— 想要現金回贈/里數/積分換禮品?
— 迎新禮品啱唔啱駛?
— 每月消費幾多?
— 主要消費模式?
— 手上有咩卡?
睇過pdf 想確認下東亞日本地簽賬同海外係咪分開計?
我用 VS 同 CUP 日本簽都冇收
係日本簽yen 其實收左1.5%係匯率到
上圖就係香港以外簽港幣收1%
仲有銀聯唔洗收外幣費
簽港幣先會收
我 reply 完先醒起跨境係海外簽港紙
我係直接簽日圓
我都有 check 到佢係直接用 rate 反映左 VS 果 1.5%
呢期邊度有東亞街站
西亞vs用埋7月 就可以擺埋一邊
西亞app仲未登入到
我上星期申請左,二日就收到卡,你咁耐係咪唔批啊?不過我用佢地出糧戶口同本身都有佢地卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞