信用卡討論區(73)天祐我城

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
VI 得食嘢6x

啲分用來搭救下刷大媽卡4%而儲落嘅分(用bocpay洗哂佢)
Ebanking 入面有得禁
hsbc d特選2% 加上網外幣2.4% 係幾fatfat 不過d tnc多到 又要隔咁耐先回到
lm
對之前憂慮東亞卡第二年收年費嘅朋友係好消息

https://inews.hket.com/article/2385951

東亞銀行(00023)宣布,8月1日起,取消個人銀行 i-Account及一般個人賬戶之服務月費,以支持香港普惠金融的發展。

根據過往收費政策,若i-Account客戶及一般個人賬戶持有人,平均理財總值低於5000元,須繳交每月50元及60元的月費。

而隨着新政策將於8月生效,意味上述收費亦告取消。

顯卓理財及至尊理財賬戶的每日平均理財總值要求及服務月費維持不變。顯卓理財及至尊理財客戶將繼續享有的一系列個人化銀行服務和優惠,顯卓理財客戶更享有專屬客戶經理的服務。
i-Account賬戶 包用卡永久免年費??
"永久豁免年費只適用於持有有效之指定東亞銀行賬戶之主卡持卡人(指定賬戶包括所有存款賬戶、樓宇按揭貸款、個人貸款及強積金賬戶)。可享永久豁免年費。年費豁免亦適用於相關附屬卡。"

佢話“包括所有存款賬戶”,所以應該包。
可能之後又改免年費唔包依啲戶口
東亞: 改條款 我最叻
有冇人經某KOL申請citibank信用卡?
好抵嘅referral優惠, 唔使任何消費,每張卡都有800蚊禮券回贈,申請晒三張就有2400
啲4545碌爆晒 淨係Bea啲卡都錄左萬5蚊
6月頭喺旺角東站申請東亞
今日收到信
但竟然係叫我去分行攞
街站申請東亞有冇優惠?
網上好似冇額外野送
如果我有HSBC 金卡同白金卡

假若我cut金卡.入面D分會唔會轉落白金卡到? 係咪跟户口唔係跟卡?
用支那寶食kfc 咪無左google/apple pay 快餐10%?
中銀張VI有咩用.. 仲廢過icard. icard起碼都有4%. VI咩都無
係喎我好少食快餐
唔係喎 東亞日頂盡唔係回港/外幣各$200咩我都爆左 唔係淨係可以食佢個i-dollar咩
手機付款:額外 5.6%,回贈上限為每月 $100,每月於快餐店/咖啡店/餅店手機付款上限為 $1785.6

自膠
前幾日問過東亞收唔收跨境交易費 佢答我唔駛
結果實際係有
上次新城市有額外$20麥當勞同$100萬寧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞