信用卡討論區(73)天祐我城

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
今日見到有街站
不過唔知會唔會冇左一登入就送既$100 credit
我兩日就批左
星期二申請 星期六收到卡
終於入到 垃鳩圾西亞
想請教下而家我用緊渣打信用卡連左一張八達通做自動增值
如果我想換一另張新既八達通,舊個張八達通唔再需要自動增值,咁我係咪要先取消左舊個張八達通既自動增值
之後再同渣打申請返張新八達通做自動增值?
應該要收$20手續費?thanks
錢照收 不過唔確定係咪要先cancel舊果張定可以直接申請新一張蓋左個 record 佢就得
我記得係後者
oepay 官網有寫 可以check番
人地歐洲exchange申請銀聯真係多謝你
條友乜info都冇提供就緊係講張最common 答左仲想嫌三嫌四
即係兩邊頭1000/2000係分開計?!
唔撚係掛
岩岩睇左渣打Q&A
以另一張八達通登記渣打信用卡自動增值
要取消左原有張八仔既自動增值,之後再申請張新既
不過無講明咁樣洗唔洗再比$20
鬼唔知咩 我上面#220都講咗 "去歐洲緊係申請銀聯"
我怕我講scsc 就算而家跌到年薪96,000都申請得 但佢冇紀錄都申請唔到
一定要比 其實好地地做咩冇啦啦轉8達通
用新八達通申請aavs點會收20,係重啟aavs或者轉金融機構先要收
同埋scsc要上網係360 reward 到滿$50先 manual redeem, 懶人當然推薦開張 auto rebate 既算 iti 都唔錯 不過一定開唔到 睇死西亞淨出銀聯/好似上面啲人咁批果19 2千蚊 credit 唔知做乜撚好撚閪既閪亞日又加到要2千蚊

HSBC gold all-in 海外算囉 又唔收手續費開travel free
不過金卡唔熟
取消就一定要架啦,同一個ID係同一間金融機構只可以有一張八達通aavs
即係只要我係另一張新既8仔再同返同一間之前曾經開過AAVS既金融機構再申請返AAVS? 都唔洗$20?
但咁樣會唔會被當作重啟AAVS嫁,因為都係同一間金融機構
我以為渣打佢可以幫我同時做埋用新8仔覆蓋舊8仔既AAVS
?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞