信用卡討論區(73)天祐我城

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
雖然佢突然變 中間可能會蝕左d零頭分
但我寧願咁都好過下下要去睇幾分
直接4%現金回贈爽d
我都係咁諗
唔洗下下積夠分先有得換$100
直接現金回贈感覺好d,$10又回得、50又回得
直接袋落袋
都唔係零頭的,20000分$100等於5%回贈,會好過4%現金
不過佢keep 4%現金都好過冇的,但暫時都未有消息
你有10年年資就5% 係會好d
無就情願佢直回
BOC i-card要再等多陣先知(一日未貼新條款都未知)
有機會真係直接撤回10X回贈優惠
東亞日9月最低簽賬要求加到$2000
細額簽賬巴打絲打要諗定真係冇10X,改用邊一張
附屬卡大家有咩推介

我依家有大貓白金,scsc,同埋西亞Visa signature,安信Earnmore

打算都係俾佢去旅行book下酒店,上網買野,同出街同fd食飯或者預繳啲拍拖洗費
佢用開恒生enjoy,我感覺上覺得張卡儲唔倒積分,佢亦都表明唔會出多一張信用卡,怕唔記得找數
緊係谷晒落挨鈦
雪晒其他卡
icard 無paypass=垃圾
有paypass餐廳好多都係快餐
上網買野又係挨鈦玩晒
iCard有Paypass

問題係有巴絲呻過
每個月簽唔到咁多玩東亞日

遲吓9月加到$2000
好多人都即話東亞垃圾
最無腦係SCSC同安信
各有缺點
SCSC要手動兌回贈
安信係銀聯, 適用範圍細啲, credit細一截
你覺得邊張啱佢多啲咪揀嗰張畀佢
連2k都簽唔到咪大媽囉
不過我覺得icard會cut 10x既機率比較低
因為呢排佢係咁谷呢張卡
東亞VS好啲喎
附卡可以谷埋主卡東亞日簽賬額
出附卡又有$150回贈
其實用大媽都OK嘅,直接現金回贈
過到閃付果關或者純真消
希望佢唔CUT啦
多謝2位巴打,我啱啱睇過好似得西亞有網上申請附屬卡,最主要西亞同scsc唔洗點樣分類都比較多回贈,又唔洗每$250先有回贈
前提附屬卡可以同主卡一齊計的話
閃付唔到就乜春都無
乜原來附屬卡計埋落主卡到?
係又ok喎
知唔知Iti有冇附屬卡
佢個app張圖咁怪嘅
咁請問點 chok
大貓定西亞 vs?

獎賞1:

合資格交易包括以日元誌賬之網上簽賬/香港境外零售簽賬。
不合資格交易包括以「即時外幣兌換」方式結算之港元交易及電話/郵寄購物。
以日元誌賬之合資格簽賬及有關外幣交易費用(如適用)將按JCB之匯率換算為港元,以計算持卡人的簽賬額。
第1-2及3-4階段之現金回贈將分別於2019年9月30日及11月30日存入有關主卡賬戶,並顯示於有關結單。

獎賞2:

合資格交易包括以港元誌賬之網上簽賬/本地零售簽賬。
不合資格簽賬包括:以港元以外貨幣誌賬之網上簽賬、商戶分期付款每月供款、現金透支、網上/自動櫃員機繳款、稅務繳費、循環付款、自動轉賬交易、八達通自動增值服務、轉賬金額、購買及/或充值儲值卡或電子錢包、「好用錢」計劃有關金額、財務費用、逾期手續費、年費、銀行收費及籌碼兌換。
現金回贈將於2019年9月30日存入有關主卡賬戶,並顯示於有關結單。

所有獎賞:

每張主卡及任何有關附屬卡會被視為獨立賬戶以計算簽賬及現金回贈。

~~~~~~~

西亞JCB 又promotion 啦。
過咗12點
i-Card條款未update,個網都未
每個主卡賬戶及任何有關附屬卡賬戶會被視為1個合資格賬戶以計算交易、獎分及/或現金回贈。以不同合資格賬戶所作之簽賬不得轉讓/合併。
有啦 去到12月31日
睇到啦,UPDATE咗,係慢少少唔係搭正12點,中銀係咁。。。
可以繼續用,細額簽賬巴絲恩物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞