【1/4選民冇票投!】區議會積極考慮名單一星期通頂完成!119個建制派將自動當選!

803 回覆
1280 Like 6 Dislike
Push

用黨派分故然係其中一個方法
但有一啲特別情況都要注意
例如午餐肉15年選小西灣
明知佢係為左選超區架啦
咁當然要無所不用其極咁阻佢贏黎打亂保皇部署
本身小西灣居民協會有朱日安
快必係要走落去
最後結果係快必+朱日安的票數係啱啱多過午餐肉
當然票唔可能完全過到
但係呢啲情況真係唔落好過落

好似而家北角咁,港島各界許清安鬥東區增選委員樊熙泰
係唔係真係有必要落呢
許清安由2000年開始就係城市花園呢區做
資歷又夠立場又偏,送左佢落黎之後果屆郁第二個都易好多
而且仲可以打亂對家
何樂而不為?
Push
佢有同丁志威喺竹園北邨出聯合橫額
邊度有得睇下黃大仙區下面有啲乜嘢選區同埋而家嘅議員係乜嘢派別
朱日安本身係柴灣街坊福利會,個時已經傳係代鍾樹根鎅王國興票,如同個時鍾樹根助理植潔玲15年選唔可以打正民建聯名義一樣。「私利」

快咇落小西灣係要羞辱王國興,係兩回事。「政治表態」

相反岑敖暉落荃灣有田北辰唔搞,走去海濱花園做乜先?
我當然知道朱日安點解要選
亦都明白快咇落去係政治表態
但係我想講就係呢一點
政治表態重要定係實際利益重要?
如果民主派支持者真係願意過票俾朱日安
一個意外砌低左王國興
唔係仲好過所謂嘅政治表態咩?

要知道而家區議會唔再只係區議會
牽涉到選委會同立法會
超區仲要門檻高,要搶第五席講緊要有全港知名度
如果當年真係砌低左王國興,保皇真係冇乜其他人選好揀

至於岑敖暉呢啲就唔好問我啦
鄒秉恬一向都係偏建制的真獨立
我係覺得佢應該搞田北辰多過搞佢
再唔係落祈德尊打古揚邦
結果論佢超區都輸係冇意思
如果可以預測到結果就好
我覺得策略上可以做得更好者
麥美娟搞完呢單野出黎
佢自己個區仲要俾冼豪輝追得咁緊
守唔守得住都成問題

葉劉基本上就定局
一來獻世果邊唔夠人全港知名度夠高
二來佢要放晒港島個位出黎俾加配

民記就應該都係維持現有
所以我估工聯會唔會夠牙力爭
結果第五席係要打倒頂頂先得

反而民主派果邊,鄺神同阿涂之外
我諗唔到第三個合適人選係可以贏到頂頂
仲要鄺神會吸左好多區外唔聽配票安排嘅票
_
辛苦哂
pish
講開鼎鼎輸區議會機會大過麥美娟
王進洋我成日好擔心佢只係圍內知名度夠
落到區效果唔多出咁
如果真係砌得低阿頂當然好
唔好只講反送中 你要做區議員 主要要講社區野 做站之餘洗下樓 係街到同D人傾下計了解居民點諗
唔一定 上屆港島區 民建聯同港島各界都撞左幾區
K02 選區去屆,荃灣社區網絡林錫添秋後被禮義廉:
https://www.facebook.com/fokguyhk/posts/1379944932030631/
林錫添 會否再挑
想選要努力做區 唔好等前半個月先黎做 一來街坊唔識你 二來佢會問你做左D咩 目標係踢走保皇
元朗好多自動當選!!
巴絲有咩要幫手嘅叫我!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞