【1/4選民冇票投!】區議會積極考慮名單一星期通頂完成!119個建制派將自動當選!

803 回覆
1280 Like 6 Dislike
如果飯民真係有足夠人選、資源出晒咁多區
咁多年來的選戰就唔洗打得咁辛苦啦
好多人想去馬但係有現實考慮根本出唔到黎
飯民又唔會夠資源養咁多區咁多個人幾年咁去打某一區
接受現實啦
首先唔夠人其次唔夠錢養人
咁自然就大家都係揀啲睇落有多啲勝算嘅區落人
資源唔夠,捱打
push
唔係撥冷水
其實現任如果係保皇而又冇大過錯的話,基本上係好難郁
Treegun果啲要上立會但又自爆冇人幫到佢,漁灣咁多年佢做得唔係差
因為對家會control左法團同互委會,基本上就冇機會入屋
筲箕灣梁老師起初都真係企大廈門口專攻每一座大廈咁派
另外仲有果啲乜街坊會、漁民同樂會果啲死野

另一方面大家都知,就係投票日對家會有人係票站出面數票
民調對佢地黎講只係用黎核對佢地數到的情況
佢地係數有幾多自己人投左票,再睇返投票總人數去減
所以如果大家可以的話就盡可能入夜後先去投票,等對家調唔切票落黎
以往佢地除左重區會全日留守之外
好多細區其實七點幾八點甚至更早就會收工
不過今年我估佢地絕大部份會留全日
至少DAB應該會有足夠人手留全日
不過有一個矛盾位就係投票率過低佢地都會sense到而提高注意
呢個平衡點交俾各位巴絲諗諗可以點搞
又唔係咁悲
最基本做哂懶人包果堆野,幾千蚊budget
一星期俾人見倒兩次,講反送中
就算最後贏唔倒,今年我估點都有3-4成票!
如果隔離兩三個區都有自己友幫手拉長建制嘅戰線,你隨時突圍而出架
貧者越貧,富者越富嘅道理
但做咗賤民咁耐,今次有個機會開始扭轉,我希望大家出200%力踩落去
lm
pish
push
你出選,我地巴打一人100都幫到你唔蝕
Pish
推 辛苦曬!
選舉經費上限7萬幾 2萬就做到正正常常的選舉
push!

無論點都唔好俾保皇自動當選
求其泛民本土乜都好出來爭下
強帖留名。

但本人選區黃大仙翠竹區 獨立人士陳英其實唔錯,保唔保皇就真係唔知。
但佢真係爭取到該區d民生野,同真係落手落腳。以前有個叫so石堅就真係保皇喇。
https://topick.hket.com/article/2190744/%E5%8D%80%E8%AD%B0%E5%93%A1%E9%99%B3%E8%8B%B1%E6%B8%85%E7%90%86%E9%A2%A8%E7%81%BD%E5%BE%8C%E5%A1%8C%E6%A8%B9%E3%80%80%E4%B8%8D%E6%85%8E%E9%8B%B8%E5%82%B7%E6%89%8B%E6%8C%87%E9%80%81%E9%99%A2%E7%B8%AB%E9%87%9D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞