【1/4選民冇票投!】區議會積極考慮名單一星期通頂完成!119個建制派將自動當選!

803 回覆
1280 Like 6 Dislike
https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/07/13/164147

希望可以拉翻佢去民主果邊,唔好搞佢
我嗰區有人報左
但都唔知係乜柒野黨黎
仲出唔出黎選好
提醒一下啦
唔洗擔心就最好
除左錢之外,仲要企出黎本身就係一個問題
另外就係參選就要公開地址
好多細節位需要自己諗清楚
如果只係咁樣參選一次,唔係養住幾年選下一屆
其實錢,通常反而係最唔成問題果樣

如果真係有意參選,你可以至少諗定以下位置搵唔搵到人幫手先
1. 選舉代理人:必須完全信得過,可以當係另一個你嘅人,因為佢基本上可以幫你做所有選舉相關事項
2. 財政:最好係會計師,因為要睇唔少文件,條數又要清晰,而家要做埋網上果邊,舊錢仲難計,義務幫手的部份工作都要做合理價格的估算
3. 設計:單張、海報、橫額都唔係最重要,最重要係形象設計,點樣企出黎啱打入個區,個區有咩特性呢啲都需要分析同好好咁設計
如果確定係民主派人士
當然係唔好攬炒
可以咪諗下隔離區
再唔係咪去幫佢手
條Link會唔會加密好啲呀。
另一個策略性的建議就係「兩害取其輕」
民主派唔夠人出晒四百幾個區
如果有啲區有兩個保皇互撼
唔好諗住落去渾水摸魚啦
因為有外人佢地就會協調得返一個
就係協調唔到資源都會去晒一邊(通常係更保皇果個)
與其係咁,不如民主派可以就出自動當選區
由得保皇互撼
仲要推介選民兩害取其輕
冇必要,對家肯定有更多更準確嘅料
基本上而家係個表上面
都已經係企晒出黎果啲
我啱啱搬入元朗,好慘。住係自動當選區
感激巴打
真係落區企多幾次
十個唔係真係幾難
兩登咁多人總會有當區
而且我建議只係去隔離區
街坊見慣見熟唔會真係全部自己區呀?

另外建議拎夠三十
因為總會有意外
咁多人唔妥犯民
就更加唔應該當佢地係救世主會派人打救你嗰區
之前大埔有個師奶仔好勇咁出嚟認真選都唔係輸得太慘
自己區自己救
Push
另一個策略性的建議就係「兩害取其輕」
民主派唔夠人出晒四百幾個區
如果有啲區有兩個保皇互撼
唔好諗住落去渾水摸魚啦
因為有外人佢地就會協調得返一個
就係協調唔到資源都會去晒一邊(通常係更保皇果個)
與其係咁,不如民主派可以就出自動當選區
由得保皇互撼
仲要推介選民兩害取其輕

禮義廉/工賊/新民黨/假獨立必打
自由黨係次要敵人可考慮放生

如果有區係自由黨隻揪禮工新假獨就未必需要出人
由得佢地鬼打鬼
幫手削弱下土共資源幫唔到其他區好過
公開地址即係點? 要有辨公室? 定你意思係公開自己屋企地址?
辛苦哂巴打
推推推
候選人住址會刊憲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞