【1/4選民冇票投!】區議會積極考慮名單一星期通頂完成!119個建制派將自動當選!

803 回覆
1280 Like 6 Dislike
其實樊可能就係見到許開始老弱就打佢,咁反而應該更落去,唔好俾樊呢個想上嘅,後生啲嘅保皇攞到位,寧願留住老弱,都唔好俾後生建制上,打斷佢哋新果班。

其實,只要夠人落去,當區有幾多個保皇都無關係,無人落的話就永遠變咗無人落。
加油
兩個都係建制 有人去選就最好 區議會可以多一票 好似古桂堯咁都係兩個建制打先贏到 所以有人選都好重要 兩個建制係無意思
民建聯想搶位果啲咪會撞
冇外人佢地咪唔理
有真係有威脅的外人落去
就好多時會整合
之前試過好多次
但唔會搵得返紀錄
因為其中一個會被勸退多

如果只係講上屆港島
真係有撞其實得小西灣果一帶幾區
小西灣上面提左
佳曉民建聯明顯係要搶位,而且冇民主派
翠灣係因為炒大鑊加私怨先七國咁亂
再者肥佬古係前任冇乜理由去其他區者
下耀東又係另一個例子,王詩展加吳錦偉係多票過王志鍾
阿古贏到,除左因為兩個建制
更大原因係佢係前任
如果好似快咇咁落
我真心覺得冇意思
佢地只會派3個
push
前題就係要夠人
而家民主派最大問題就係唔夠人
咁到底係揀一個自動當選嘅去搞
定係去選兩個建制互撼
我個人傾向係前者
佢兩個建制鬥都只係險勝
唔推唔得
呢個講法嘅前提係,一對一勝算大過一對二。但確實呢個前提係咪一定啱,都仲要睇其他嘢。所以一對一係咪好啲,都唔係絕對。以北角炮台山為例,而家泛民應該打和富先,定城市花園先,都值得諗。
有時要睇下果區紅唔紅 好似啟德咁 有排民主派都赢唔到 我就咁睇中西區 水街有人既有機會贏
辛苦哂,巴打
再補充,打斷佢地新果班呢個策略基本上係唔可行
佢地真係要培養果啲,一係已經係民建聯等大黨入面
晨早浸左幾年,由上屆養到下屆,好似翡翠陳凱榮咁
為左砌低黎志強,一早掛雙牌頭做左幾年
而家仲會飛出黎狗咬狗果啲,基本上唔會係重點培訓對象
南區就要打置富 立會補選得票58%都冇人去選 希望姚松炎去選啦
用呢個例子講,就當然係城市花園先
大家都知和富咩事
但實際上唔係只係得呢兩個區可以揀的情況下
都係空降新做,點解唔由得人地狗咬狗呢
咁唔等於就由佢自己趕走老嘢,繼續廿年保皇嘅。俾老弱唔俾後生嘅用意係,下屆由老弱守,佢地再難守啲。
最主要做左D黄甚至淺紅既區 呢D比較有機會
深紅既好難搞
當然係每個區要詳細睇
講緊都係一啲general rule者
落到每一區情況唔同
總有special case
但係如果而家先開始做的話
全港仲有咁多自動當選
唔通真係全部都衰過由得對家狗咬狗咩
咁要睇下出嚟嘅巴絲係咪當區人。當區人做當區,有 heart 都係好事。如果老連咁遠飛出嚟,梗係再揀好啲嘅區啦!
仲有黑馬謝偉俊,甚至夾田北辰去選都得,你洗同西環1擔心?
我嗰區係顯徑邨我哋平時叫上村嗰個區議員係建制派嘅劉鳳茵 我嗰區係顯徑邨我哋平時叫上村嗰個區議員係建制派嘅 林松茵 我個朋友已經係部署緊出嚟參選 想喺度睇下有冇人幫手一齊諗下偈 點樣做
咁就要睇實際判斷啦
年紀從來都唔係我考慮因素
後生可以好廢老野都可以好勁
許清安如果真係而家咁一對一
其實我睇唔到有輸嘅可能性
不過呢個只係用黎做例子者
詳細仲要研究
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞