重申一次,屌泛民既人唔係分化撚

447 回覆
969 Like 163 Dislike
效率撚
絕對認同,屌泛民既唔係鬼,泛民事實值得屌。
我第二個post係話毓民係鬼,唔好撈亂,佢係借反泛民來搞分化

樣樣野多d獨立思考,鬼都奈我地唔何
快啲攬炒快啲分化咪快啲完咗佢俾g20囉
係,所以重成日開post話佢點點點嗰班,大家知咩事。佢真係太多親家

不過而家呢個議會,唉 血債票償,真係虧班仆街諗得出同講得出
係呢個moment真係要記得自己出黎係為左乜,大台唔係100%岩
第一 不信任係泛民自己做出黎
你哩啲就真係分化撚啦 想將泛民抬高但又冇理據
第二 對香港民主運動不利既例子已經講左係佔中 當年嘉年華咁都唔膠化 你係咩人可想而之
一句講晒
我嘅point就係「你冇一個更加好嘅提議就唔好先屌人」
有呀 你選擇性睇唔到姐
咪話左自發性加冇大台會更好
一定要有大台架咩
毓民一早收左皮
我睇佔中問題係堆分化撚喎
啫係你依啲
冇一個更加好嘅提議就先屌咗人先
之後大家就陷入一個互屌嘅狀態,咩都做唔到,我就睇唔到你有幾有效率啦
所以我都係潛先啦
泛民大台好有效率
家陣冇論點為屌而屌既係你bo清
依家咪自發冇大台囉
屈先未?依家人地唔做大台都冇人跟呀,人地冇割𥱊冇篤灰,你唔like咪走囉,去做你想做嘅嘢囉
你想做嘅嘢就係屌泛民囉,係咪噉講呀?
我反而係覺得, 一有人站台, 就會扼殺咗好多唔同嘅聲音
一有人揹飛做leader, 好多人就會懶, 覺得聽leader講就得, 唔需要思考..
或者向咗造神方面發展, 最後分黨派, 再批鬥..
我覺得依家幾好, 冇人帶住, 就各自諗計, 再拋出嚟大家討論可唔可行
自發冇大台
你係咪係屋企呀
血債票償唔啱, 咁應該點先啱呢?
唔好避, 答左點做先啱先.

反對同陣型搞分化
又講唔出應該點
九成九係鬼.
冇比人騎劫既本錢
支持樓主個point嘅
但記得事有大小先後 小不忍則亂大謀
如果需要人數 有時要忍下泛民
如果泛民帶風向膠化行動 請搶咪大力屌鳩佢
今朝警總咪比gphone拎住個咪鳩嗌囉
叫人登記做選民咪得囉,做乜係要講咩血債票償嚟消費烈士,食人血饅頭,講得血債梗係血償。

不過犯民啲路數都唔難捉,咁多年都係咁
好多人想駁但係又唔比point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞