重申一次,屌泛民既人唔係分化撚

447 回覆
969 Like 163 Dislike
咁講法即是有班人曾經支持本土派,而家成為泛民market share,應該點理解呢班人? 勝利球迷? 當初支持本土派既時候冇諗清楚咩? 咁轉軑法同大灣驅有咩分別
所謂企中間/溫和嗰啲實在係想像唔到咁多,同埋真係好多後生係好迷左膠嗰套
Push
犯民獲獲都咁撚柒佢先係鬼啦,同中共俱掂數
你睇下政改就知啦
其實係唔係就嚟選舉佢哋都係日日提住自己要永續出糧
你睇民陣
老閪都攬住個籌款箱
泛民嗰班連血債票償都噏得出
死撚左人所以要投票俾你?
食人血饅頭食到出哂面
記住
泛民可用
但不得不防
同共產黨密室談判嘅抗共派
Push
其實睇番呢啲相同佢之前講既野 你真係唔會再夠膽信呢條友 佢上國際新聞吸引目光係好 但當係local運動 重要既時候就膠化 令本身大家既努力 有限既資源都分散 都停步 正正係樓主講個種 引領去咗錯既方向
其實要有拆大台心態,就的確需要有好似呢個咁嘅post。可惜大台會一句車埋嚟話你分化撚。屌化撚呢個term真係妙 明明唔應該再重蹈左膠覆轍,結果而家又做阻膠唉我都唔識講
Push
今日大枱已經唔係set喺金鐘現場,而係set咗喺兒登

「民意」、「團結」、「俾位人入」、「分化」

完全係當年左膠糾察詞彙嚟,班撚屌搶佔咗討論區話語權

可憐前線赤子之心又一次被自己友輿論出賣

香港代代社運都係風火輪,邊有得救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞