重申一次,屌泛民既人唔係分化撚

447 回覆
969 Like 163 Dislike
相信好多人經過今個六月已經比人標籤為分化撚,之後又比人撻一句兄弟爬山乜鳩
大家要明白既野係,點解咁多人屌泛民/Gphone/民陣:

1。容易騎劫大台
自2014年到今日,每逢有社會運動,佢地都會上大台吹水,但係往往都係導向民眾去一個失敗既方向。經歷過咁多年,大部分人係憎泛民上大台搞事,整到成個運動膠化,又唱歌,包圍警總但係又比狗入,無腦型和理非。

2。以往泛民收割同維穩既事實
相信唔需要多講,泛民係議會入面既效率極低,你話佢地拉布乜鳩,毓民出黎屌高官又好,實際上係幫唔到香港幾多野,泛民係香港人早已經無信任可言。一味識得和理平,有結果既野就出黎收割,再唔係就籌款Cap水,人所共知。

以上兩點係最重要既理由,去到今次六月運動,好多香港人都想嬴,當中亦有泛民議員出黎幫手(鄺仔,胡乜鳩),但大家要記住,哩個係佢地既職責,一向效率低迷既泛民,明明唔關佢地事既野又出黎拎光環,試問邊個會鐘意佢地?

另外一樣野,從歷史同經驗黎講,從來有Gphone既大台,到最後成件事都會膠化,好多人覺得屌Gphone就係分化,事實上佢地係屌緊Gphone個效率,冇效率但係又出黎搶大台,有支咪就發號司令,最後仲要係得出一個閪結果

如果有人睇唔過眼,再出黎游行或佔領既時候,可以帶唱K神器,咪,擴音器,佢地有咪唔代表就要跟佢地,你地有自己選擇既權利,佢地係無資格屌你。同時用Airdrop黎擴散哩個理念(有文宣整圖更好),效率會黎得更快。

我地已經無比人騎劫既本錢,唔好講咩分化,事實上係效率問題,如果泛民有少少自知之名既,你地應該學下鄺仔咁從旁輔助,而唔係拎住個咪講鳩野,再唔係就退落黎,無你地係大台,成個運動會更成功
係3毛姐
你有咪 佢又有咪 點解唔聽佢就係分化
一定要人聽佢
好多泛民打手 博人唔記得泛民以前做過咩陰質野
根本建制同泛民都滲透左連登
已經有柒頭泛民打手入黎負皮
得罪講句 飯民滲得勁好多
深藍搞fb好過搞兒登
真 好多連登仔比泛民打手撚到
覺得屌泛民就係分化
而家唔同以前盲目支持
佢有point就跟 無point就無視
獨立思考最寶貴
可惜唔係個個人有
到今時今日重掛住講毓民乜乜柒柒嗰啲就真係分化撚喇
閱哦
泛民今次真係意外地喺適當嘅位置幫到手, 用佢哋嘅朵, 權力, 法律知識
我(哋)好真誠咁多謝你哋
所以唔該, 如果泛民睇到呢個POST, 請幫幫手, 唔好企大台, 唔好嘗試去做leader指揮整個局面, 等大家順其自然咁去討論&發展
當然, 都可以加入討論, 俾意見, 之後分工各自做自己可以做嘅
反嘅冇point嘛
為反而反
佢入唔到議會 已經証明佢既理念唔適合現代
獨立思考
唔好單機
Be water
抵屌唔係分化,和理非要同勇武一樣都要適當,勇武唔可以係暴亂,和理非一樣唔可以係投降
依家有人係做唔到大台
睇唔過啲和理非加游擊帶到個運動
就喺到煽動人不信任
係就針對件事嚟講啦
邊個行動係完全對香港不利?唔好講冇效率,我都不見得反嘅人提出嚟嘢有幾高效率幾高成效
係要講陰謀論話人做大台膠化,一啲啲有力少少嘅嘢都拎唔出
自發無領袖先可以發揮到最大功用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞