[k-pop]許嘉允X田祉潤X權昭賢, 一起慶祝4minute十週年... "沒有提到泫雅"

199 回覆
8 Like 10 Dislike
(6/18)是4 MINUTE成團10周年的日子,
嘉允、祉潤、昭賢聚在一起慶祝這樣的時刻~~

想當年爺還是高中生的時候,
逛街都會聽到店鋪放著4 MINUTE的歌曲,
家樂福賣電視的區域也常常播放她們的MV
她們在我們這代初老(?)韓飯的心裡,
也是有一定的重要地位啊~~(歐爺)

CR:Instagram@gayoon_heo

1. [+736, -73] ?? 我也喜歡泫雅,但還是不能說團體是靠她才成功的吧。4minute的歌曲有很多高音的部分,泫雅怎麼可能應付? 當然還是要有其他成員的協助,所以請不要看不起其他成員,團體成功一定要靠每個人確切的分工合作。現在大家也選擇各自發展了,我們就不要再做過多的猜測,不要再討論是誰背叛誰

2. [+514, -25] 4minute的歌真的都不錯

3. [+510, -170] 沒有泫雅就不會有4minute,這是事實

4. [+82, -0] 大家都知道4minute是五人團體,但她們很明顯在跟泫雅切割關係啊,至少沒來的還有被tag,但泫雅是直接被當不存在.. ㅋ

5. [+52, -14] 其實團體解散後,泫雅的solo也不算非常順利,其實她的人氣多多少少還是跟4minute有關吧。當然團體也不可能光靠她一個人就能紅,一切都是要靠大家的共同合作

6. [+42, -11] 4minute會紅主要是靠泫雅吧,而且泫雅solo賺的錢也有和其他成員平分,大家應該用得很開心吧ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ 但是現在卻這樣排擠泫雅,真可笑

7. [+41, -0] 感覺她們跟泫雅的關係不太好

8. [+34, -31] 誰啊...

9. [+33, -19] 如果跟泫雅的關係不好,那是她們個人的事,不應該搬到檯面上吧... 明明是慶祝"4minute''出道十週年,但卻完全不提泫雅,感覺很差

10. [+32, -24] 只是一群不紅的人

同Miss A一樣
無南隊?不入流?
想2YOON繼續
南隊應該要拍劇,唔得閒
佢地係有tag到南隊
解約個日一定有啲嘢搞到4個依家咁撚憎泫雅,完全斷絕來往,明明果日上就5個好大機會續約,點知下就突然話解散
同一日4個unfollow1個就知咩事啦
屌 果陣我仲要鍾意4minute 唔係好耐
4個合體組隊新4minute好過啦 想睇返嘉允
解散前個關係應該都一般架啦
話哂長期俾泫雅食住,點都有啲野
但至少應該好過miss A果隻
好心泫雅自己一個走出去solo好過啦,搞散成隊4分鐘
提唔提hyuna佢哋都ㄧ様會俾人鬧
成班怨婦
散就散㗎啦 再見做唔到朋友好出奇咩
正常二代團樣,我唔覺得醜/樣衰
hyuna初代樣都係醜
佢咁進化法其實仲樣衰

如果講樣衰就冇得紅,咁cheetah都紅唔起啦應該
(佢真係唔靚,真心)
事實,提又話痴人,唔提又話不和
要點抽都總可以抽到水
所以同番啲大家唔介意見面嘅人一齊咪算囉
佢最好樣係江南style同ice cream cake
trouble maker第二隻碟嗰陣已經開始有雞味 (開始進化緊)
오늘 뭐해 嗰陣個假波已經痴實咗佢本體甩唔到
solo的話red嗰陣已經不了
(當然,佢本身啲歌都唔係特登好聽[對我嚟講係啦]
就更加唔想睇佢)
solo得change bubble pop好聽之嘛 之後個啲歌唔係要黎聽既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞