24hrs Minecraft Relaxing Survival Server 1.11.2 *whitelist

323 回覆
5 Like 0 Dislike
上次因應地圖無WOODLAND MANSION所以整左個有MANSION怪物既場地,
但上次個難度太高, 所以換左個新既場地

墨香黃河 (SPAWN點噴水池進入)

場地入面有3個大場, 舊場地既怪都加入埋,
難度比上次易左, 日頭去就輕鬆打, 夜晚去非常建議要組隊

之後都暫時唔會再搞打怪場個D野, 因為唔想行RPG路線,
日後如果有PROJECT場地完成左(e.g. Halloween),
到時可能會整CUSTOM MONSTER / BOSS

同埋其實新SPAWN有傳送門去創造世界 (跳落個水TUM到)

如果熟悉個場地名既PLAYER, 我會建議開埋歌入去https://www.youtube.com/watch?v=eOgjcWYJ8NQ
正版 mat_minagi
thx

1.0玩過ser之後大部分都係自己玩
想搵個ser起下鐵路
thx

想搵個ser起下鐵路

教我起站ok?
thx

想搵個ser起下鐵路

ADDED
Fatrocknok1 麻煩whitelist
Fatrocknok1 麻煩whitelist

ADDED
赤柱市集係咪搬左屋?尋晚去換書見到冇左, d村民周圍走, 我用泥包住最重要換mending個村民就算
開心版
wenger
唔該巴打
開心版
wenger
唔該巴打

ADDED
赤柱市集係咪搬左屋?尋晚去換書見到冇左, d村民周圍走, 我用泥包住最重要換mending個村民就算

赤柱市集搬左去佢地個浮空車站度

赤柱市集搬左去佢地個浮空車站度

今晚去睇下thx
關於"多世界", "BUILDER權限", "紅石機關", "新SPAWN黑 好驚"既疑惑
世界而加係有3個:
1. 生存(world) - Relaxing Survival 生存一直都是生存
2. 創造(plot) - 每人有1塊100X100既地(已封鎖紅石)(SPAWN點跳水TUM進入)
3. 純建築(kinglam_world) - for鐘意玩建築既愛好者 (不包括紅石建築)
*關於如何加入建築世界既方法, 只要你做緊建築愛好者先會做既事就可以加入 (不包括紅石建築)

權限:
BUILDER只會係創造世界裡面有GM1同WE, 係生存世界無任何權力
*能夠係生存世界GM1同WE就只有ADMIN一人

紅石機關:
要整大型紅石機關, 大型連閃 等等 ,
會整到周圍既玩家 / SERVER LAG機既行為將視為不自律, 惡意影響其他玩家, 會即時處決
平時細機關細連閃, 唔該加番個開關制, 無人係度個時熜左佢, 多謝合作

新SPAWN黑, 好驚:
最近轉左SPAWN點, 新SPAWN地理環境係地底, 主題係遺跡, 有玩家表示好驚,
答: 唔洗驚, SPAWN點SET左保護, 唔會生怪, 光暗方面我都加強左 (由睇唔到自己隻手變到睇到),
同埋新SPAWN設施都已經7788, 有彩色羊毛場, 跳噴水池入副本, 跳水TUM入創造世界,仲有條祕道落地底挖礦,
至於新SPAWN既出口係邊既問題, 其實打/SPAWN之後望住果個方向就係正門出口黎既

其實成段野主要係想講生存世界同創造世界係SET到完全分隔開,
唔會影響到生存世界既平衡, 可以放心PLAY
正版
waiyat620
正版
waiyat620

ADDED
開心板
id:Jack
開心板
id:Jack

ADDED
個d柱狀磚係點整?
ID: Nick_Gay
ID: Nick_Gay

added
個d柱狀磚係點整?

咩嚟架 有無圖

連登村已經進化成為連登島國喇!
紅色係新近修築好嘅運河,可以同朋友賽下艇
想出海嘅話,TSUNG間屋下面(黑線)有隧道通向另一條可以出海嘅河
Id : JJDIUJJ
Id : JJDIUJJ

ADDED
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞