[I/A] 想問有無人玩NBA 2K MOBILE?

538 回覆
4 Like 0 Dislike
Hi
你估錯咗喎
我想講吓自己見解
Fantasy finals 同the gauntlet 都算係分別半單機同單機遊戲,冇乜意見
我今次就講下自己對domination嘅意見
對domination 你要知道的是:
一:domination 有四個版(until 23/6/2019)
Version 1: 50 players一組,200000 最終奬,灌籃大師糸列
史稱最好玩嘅2k mobile event,最易攞200000分,競爭低
Version 2 : 150 players 一組,850000分(調整後)1150000分(官方調整前)先可以攞final rewards冠軍追逐者系列
史稱最on9同難嘅2k mobile event,5分鐘換一次館主,冇乜人攞到final reward
Version 3:官方俾人屌到上天後,改為100 players per group , 400000分final reward,歷時4個系列
仲係比fantasy finals 同the gauntlet 難,大課先400000分
Version 4:100 players per gp, 300000分final reward
,呼風喚雨系列
睇落易咗,實際分數獎勵仲on9,下面詳述之
二:最終奬勵點先可以有粉鑽?
答:戰力2900以上,即紫水晶階即可

好入正題
點解version 4比version 3 on9?
先睇下version 3嘅圖

只要有65000分就可以有頭4個獎
再睇下version 4

120000分先可以有頭4個獎
65000分有頭3個獎

同樣競爭同努力(65000)下,你會攞少1個

三:咁又有咩分別?120000有幾難攞?
答:我唔列steps,show個計算出嚟

Domination 歷時90小時,有30個館,每分鐘產出分數
加成球員有分數加成,挑戰成功(踢館)可獲10分
由於啲加成球員唔勁,幾乎冇人用,domination 分數產量受其他三個數字影響,每組大約產出4500000分(重要數字)
即是話,100個人平均45000分,你可想而知係65000分同120000分難度相差極大(0分變10分易過100000變100010),亦可以講係佢嘅改動(ver.3—ver.4)令你攞少一個奬

四:4500000分係咩意思?有冇得變大佢?
答:4500000係成個活動100人大約攞嘅分數總和
呢個數取決嘅因素上面講咗,冇法變大,係博奕論中嘅零和博奕,你攞多分就令其他人攞少咗分,亦即係餅嘅大小固定咗,呢個係你遇到競爭激烈嘅原因

呢個數最多令11個人(version3)同15個人(version 4)攞final reward,可想而知final reward係勁撚難攞,對普通人係無關痛癢的

呢個就係donination 難玩嘅原因,餅得噉大,僧多粥少,想攞高就努力同自已參詳

至於壓戰力,前期有用,後面冇用

聽日再寫另一篇對佢3個event 嘅總看法
課金呢味嘢,睇你重課定輕課
重課買乜都抵
輕課就睇運
你上youtube 睇qjb 同noobkill 每逢新系列十抽
睇下佢哋好唔好運同抽勁嘢機率
我覺得非洲居多
唔好買pack
至於課咩就課落event
快啲上2900戰力
噉就有粉鑽

講咗噉耐 要利申
利申 真。冇課4粉鑽
點call pick
錯咩
每一隊戰術唔同,某d隊你key波企啱位會有隊友走過嚟幫你做pick
佢唔係curry,係irving
應該話,今個系列last 兩個event,fantasy finals會有新系列,唔係rainmakers
你要追吓官方fb 新系列一出嘅詳細內容
我講fantasy final喎,出po嗰陣已經有domination,估乜Irving
今次冇fantasy final 呀
好似引咗唔少巴打上水
巴打好勁
3粉鑽都係活動打返黎?
邊度有講冇fantasy final
發覺課金抽pack 一定係比最廢個幾隻你
其實有無人係中過好野..
中嘅機率應該低到唔敢想像
睇親啲人抽..個個都係中最廢個幾隻
巴打你課過金4粉鑽?
定有課金落活動到
巴打都好詳細
但啱啱玩真係要消化下先

暫時戰力...係咪都叫夠用住先
原來係咁不過ching highlight 嗰段應該係講緊個packs,下一段先係真係講rainmaker得兩個活動
咁姐係繼續冇粉鑽pg
啲人夠你上2900之後就升得好快架啦
基本上你要check新糸列內容要去翻官方fb check,你話rainmakers 有ff代表你冇睇過篇嘢
篇嘢對於估final reward 幾重要
冇課,但用金落event,4粉鑽
Sor,睇錯
因為睇到你話pd curry,
但我知佢實唔擺落event
簡單嚟講,係4500000分俾100人,會唔夠分
睇你想要乜reward
乜300000分諗下好啦,唔重課冇機會
同埋快啲上2900
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞