[長文]感情價值觀

249 回覆
337 Like 13 Dislike
再推
自己一個推五頁好攰
你話 諗下當日你點捉住對方隻手同佢結下山盟海誓 點用盡心思令佢開心
即刻諗返起第一次拖住佢隻手既畫面 好甜
但係依家關係結左冰 佢話近排好煩好想要多d時間靜下
我有俾佢 但有時好想好想見佢 變到好似迫緊佢咁
呢呢幾個星期 逢weekend都會因為咁而嘈
但係我出發點同個心唔係想迫佢見 我係想佢多d自己時間
岩岩對上個星期五嘈完 關係前所未有咁差
對方係個咩人呀?口硬心軟定好強勢?
如果佢咁講試下真係比啲時間空間佢, 唔好係咁Chur 住佢先啦
推呀推
推爆佢
PUSH
首先要兩個人心態好 先可以Deep talk
我都想Deep talk...佢唔肯
冇用 過份遷就 無論對方好唔好
好難相處 其中一方會有壓力
磨合從來唔係大問題
首先另一半係好對象/真心鐘意
因為只要其中一個冇理智/耐性相處
就算比你拍幾多次都冇用
係咪真係所有野都返唔到轉頭 其實係幾個小問題, 只係我冇上心
返轉頭就冇咩可能
但係你應該搵一個 通情達理對象
有d就覺得兩個人性格好 肯努力搵錢上遊就夠
其他小問題可以唔理
其實我認定左佢 只係之前有啲壓力搞到咁
係你令對方有壓力?
善用起底功能,新會然 開Distract Post
工作上大壓力
Dis 你老母咩, 冇上熱門得三兩個人傾計哪來人Distract 呀
返屋企收收皮先啦, 有冇睇清楚我前面推POST 同新POST 講咩呀
負面情緒 對方又唔聽你講?
或者對方返工已經攰 但要聽你放負 而唔想接收
我都唔知可以點樣扭轉「鬧交傷感情」嘅觀念,可能因為上段感情好多少爭執,屋企人又係好多呢啲吵鬧,同ex 又係好易嘈,結果搞到佢冇耐性冇信心,我亦冇信心喺埋一齊,佢話:「鬧交可以增進感情」,但係我就好在意點解少少事都可以變成鬧交,兩日一鬧交,好攰...
因為我收埋左一部分 好多時OT到七八點 唔想佢擔心太多所以冇講哂, 但個人太攰用左打機黎舒壓 理少左佢, 少左時間陪佢...
睇下因咩事鬧啦, 如果係重覆一件事鬧就要傾下喇
可能係態度問題,佢講嘢比較直同mean,自己受軟唔受硬,大家都好易燥,我唔知咁樣係咪叫唔夾...
佢明就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞