[長文]感情價值觀

249 回覆
337 Like 13 Dislike
我冇用開TG喎
睇到尾二個段 係公司差d忍唔住喊
勾起左咩事咁感觸
突然又靜哂 點解人地啲Post 冇人出聲都熱門
又要自己ON99 推POST
我乜都肯遷就,最後都係被分..
我乜都肯遷就,最後都係被分..

遷就但係你有冇因為過於遷就佢所以失去左自己先? 要知道佢當初會選擇你係因為你個人有野吸引住佢令佢著迷, 如果你太遷就佢亦都好易失去自己 失去左吸引佢嘅野, 對方都好容易變心或者覺得你唔係Mr. Right.
我無打算搵下個 而係想俾機會對方搵下個
既然對方都出到聲 話攰 迷惘
話對住段感情唔知可以點
我憑咩仲可以留住人地
出到聲話想抖下
其實都只不過係另一種方式去分手
對方唔夠勇氣講出口
自己可以做嘅咪只有成全
抖下唔代表完嘛, 我文中一開始都有提話大家對咁多年點都會攰要休息下
當然好多人用呢種講法去分開, 但係你只要有改變 重新吸引佢 我相信可以行落去嫁, 加油
一般人唔係求真愛 係求開心
其實真愛係開心, 但開心唔一定係真愛
再推下
屌你老味連登人地個POST 靜英英就上熱門, 我想大家珍惜另一半就係咁沉 屌你老母
真愛就係同一個人嚐盡甜酸苦辣 愛嘅過程可以好辛苦 但一見到對方就會心滿意足 大家都不離不棄 認定咗只可以係對方嘅時候 咁先係靈魂相認 先係真愛
咁樣嘅愛仲點能夠唔開心啊
我自己推左好多頁先有少少人入黎睇 其實我覺得呢個感情觀先係最真最值得人珍惜, 而唔係有咩唔啱就換
一般人唔係求真愛 係求開心
其實真愛係開心, 但開心唔一定係真愛
真愛就係同一個人嚐盡甜酸苦辣 愛嘅過程可以好辛苦 但一見到對方就會心滿意足 大家都不離不棄 認定咗只可以係對方嘅時候 咁先係靈魂相認 先係真愛
咁樣嘅愛仲點能夠唔開心啊

好可惜好多情侶都過唔到酸苦同辣 然後就分手...真係好難
類似嘅問題啱啱好上星期分咗手
好唔開心
呀媽係女人既野,有咩好討論

世事係咁容易就好。好多野都講雙方配合
巴打咩問題分開?
我見其他人得一兩個Reply 都上熱門
推推推
人呀, 多啲人入黎睇呀
推爆佢
PUSH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞