ive hd幼教都唔收 我係咪真係咁廢?

374 回覆
108 Like 5 Dislike
乜你冇做定research 、睇吓收生分數㗎咩?
但係而家連幼稚園TA都要有牌
人工唔高但係又要十項全能
18咪低 前嗰幾年好似要2x
好多人係degree 學歷報non jupas 嘅hd
我睇係幼教BEd先要
呢樣true今日問10個有3 4個都係咁
教大Bed 收 22分喎
好想知你睇咗d乜嘢
真係要睇彩數,前幾日有人黎in,
都係有牌,連ta位都唔放過,但人工係差1半

利申冇牌,校長覺得我真心想做依行+藝術人所以請我
(in個時校長問嘅問題都好普通,但我一直有留意幼教所以好多幼兒嘅野都識講出黎)
請你睇清楚佢每年收幾多人,當中係包括non jupas,當收18人,可能收3-5個人係non jupas (收non jupas 嘅人數係唔透明,你好難估收幾多個),但去in 嘅起碼都有2百幾3百
唔明你咁撚固執做咩
去考ielts啦,得隻2,語文水平咁撚差點收你
收左你,你都讀唔撚掂啦,又要搞教案教材,有陣時你以為小朋友好可愛點點點
話你知,唔聽話既細路真係好撚煩,你有冇做過小學導師? 可以去體驗下先,比你撞正d有病既細路真係嘔血都唔撚掂,又唔打得又唔屌得,煩撚過闣咁
不過你咁有熱誠,今年收左皮就去進修下先啦,唔好ff太多,大把dse 18分+既人會讀,個個睇人工行先,幾時輪到你隻2仔
我都冇話過我係2
男定女,好似女易入行
難聽d講句,你得14分,負責收生嗰個一睇,肯定就會覺得你嘅學術水平及唔上18...甚至係22分嘅人㗎啦

辛苦一年、用一年時間考翻高一、兩分,都唔係太困難啫。希望你識諗啦。
你做左之後,你會寧願對西客。因為我地仲要對住各種不同type既家長同高層
你唔怕辛苦做嚴重d果d care,人工可以去3萬幾起跳
你係咪將上面圍爐想讀社工果個當左係我
有冇後悔到?

不過好似有D院校都未dead,有冇去apply下?
其實人工就唔係我考慮因素就算教書冇20000得17000我諗我都會想做呢行
嗰啲可能賺得都唔夠比醫藥費
事關我見上面人哋好似講過你14分
而你又冇否認...
萬七 唔算少啦喎
不如你去了解下中學TA人工幾多先啦
我有同學做特殊學校ta得萬三炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞