[月經] iOS集中討論區 (94) 香港加油

1001 回覆
14 Like 6 Dislike
性價比高
等whatsapp fix好通知後我就上beta
牙CHok

我有2部ipad, 其中一部成功裝到Google Drive果個Beta 2,

但另一部down左入左描述檔, 但佢話我安裝beta 2時發生錯誤

我重新down過+reboot 都係裝唔到

有無ching 都係咁
有時唔係好明airplay 個process
有時airplay 完去電視播,電話個MON 可以熄咗佢,但有時又一定要開住電話先KEEP 住播到啲片
Done
iPad 9.7 升iPad os 除左dark mode 好似無分別😂
facebook messenger 係咁彈
files app好尾機 終於有得任開folder
又有download manager 直落 files app
雙開
Copy and paste 新gesture
琴晚升左部mini 5試下
試左少少基本野好似都冇咩bug
係好用左,喺大部啲嘅ipad上面應該更加明顯
最唔慣係啲icon細到乜咁
另外dark mode冇淺色咁靚,同埋睇得有少少辛苦
用落ipad os暫時有幾個問題:

1. 佢dark mode十卜仲係好少, 如果可以睇wiki 自動將白底變黑就好, 或者safari 頂部比你即時option
2. widget center 拉左出黎, 佢又唔可以長期hold 住, 一轉左頁或者返轉頭都無左
3. 無pencil 用唔到快速cap 圖?
好睇個app/網 safari上網睇片成日都要開住 唔係睇睇下會停
你用緊蘋果 支筆擺明要你買
咁如果用ipad 開緊多工,一邊播片就射去電視,另一邊繼續做另一樣野得唔得呢?
Camera roll唔見咗要睇所有照片先睇到最近影咗d咩嘅,上網搵唔到點整
咪就係用All photos嗰度 冇camera roll
之前有分開
cut了
可能正式版又出返嚟掛
擺脫 iPhone 束縛!watchOS 6 beta 2 無須 iPhone 即可自行升級

過去要升級 Apple Watch 的 watchOS 版本,使用者必須要透過 iPhone 才能夠完成升級,不過在最新的 watchOS 6 Developer beta 2 中,Apple 顯然對此做了改變。根據國外網友的實測,用戶可以直接在 Apple Watch 上進行 watchOS 的升級,整個過程中完全毋須透過 iPhone

Apple 想讓 Apple Watch 獨立出來並不是什麼新聞,除了先前曾推出可直接通話和內建行動網路功能的 Apple Watch Series 4,可以讓你在不帶手機的情況下完成通訊以外,在 watchOS 6 裡,手錶也有了自己的 App Store。現在網友更發現他可以直接透過手錶上的「設定」→「一般」找到軟體更新選項,透過 Wi-Fi 直接更新至 watchOS 6 beta 2

要注意的是,雖然在更新過程中不用 iPhone 的參與,但在 iOS 13 beta 2 中就有提及使用者必須要將 iPhone 升級至該版本,才能夠升級 watchOS 6 beta 2。而未來我們也不確定 Apple 是否會繼續遵循這樣的模式來讓 watchOS 進行更新,但顯然這對於 Apple Watch 擺脫 iPhone 又邁進了一大步
https://www.newmobilelife.com/2019/06/19/watchos-6-update-without-iphone/
我無呢個限制喎
Beta 1已經有
我部X仔都係咁
巴打點解決
希望kaiboard whatsapp會有更新 搞掂埋就無咩問題
分分鐘等到9月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞